31. heinäkuuta 2013

Schwarzwaldin kakku eli kirsikka-suklaakakku



Hullaannun vähän väliä kaikista tuoreista marjoista ja hedelmistä. Tänäänkin torilta sain mukaani mansikoita, kirsikoita ja vadelmia. Heti autossa päätin vihdoin kokeilla Schwarzwaldin kakkua, tuota kuuluissa saksalaista herkkua, jota tosin en ole koskaan sen paremmin maistanut kuin tehnytkään. Useissa ohjeissa kakkupohja on 4 munan pohja oman ohjeeni tein 3 munan ohjeella, sillä kaikki hyvät kakunsyöjät on jossain kesälaitumilla. Mielestäni tästä 3 munan ohjeestakin on 12 annokseen. Kakkupohjan voi jakaa 3 tai 4 osaan. Itse jaoin neljään osaan, mutta siinä saa olla aika tarkkana.

Hirmuisen hyvää kakkua ja jotenkin kiva makumaailma kesän mansikkakakkujen jälkeen. Jäin maanantaina äitiyslomalle ja tämä kakku ikään kuin juhlisti sitä. Kakulle tosin piti löytää syöjiä, koska nyt odotusaikana kaikki ruoka tuntuu takertuvan kehooni kuin viimeiseen oljenkorteen, joten ihan koko kakkua ei voi yksin syödä ;)

Ps. Luulin joskus aikanani, etten pidä kirsikoista, koska ainoa kosketukseni kirsikoihin olivat ne säilötyt ällötyskirsikat - eihän niillä ole yksinkertaisesti mitään tekemistä kirsikoiden kanssa!!


Schwarzwaldin kakku (12 ann.)

150 g voita
1½ dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl jauhettua mantelia
2 rkl perunajauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kevytmaitoa

Kostutukseen:
3/4 dl kirsikkamehua tai laimennettua kirsikkalikööriä (marjamehua)

Täyte ja kuorrutus:
2½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g tuoreita kirsikoita
3/4 dl kirsikkahillota (tai mansikkahilloa)

Koristeluun:
maitosuklaarouhetta
tuoreita kirsikoita

1. Kakkupohjaa varten voitele ja jauhota pyöreä 22 - 24 cm kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet (jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri) keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa varovasti sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja sileää.
4. Kaavi taikina vuokaan. Paista noin 50 minuuttia.
5. Jäähdytä kakkupohja täysin liinalla peitettynä ja jaa se sitten 3 - 4 osaan. Leikkaa ensin kakun päällimmäinen osa ja nosta se sivuun samoin päin kuin se oli leikatessakin. Leikkaa sitten seuraava osa ja nosta se kääntämättä edellisen osan päälle. Näin kaikki kakkupohjat ovat oikeassa järjestyksessä ja oikein päin valmiiksi, kun kakkua kasataan.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Pyöräytä tassaiseksi vatkaimella. Nosta kylmään.
7. Poista kirsikoista kivet (käy kätevimmin ihan sormin) ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.
8. Kostuta alin kakkulevy mehulla. Levitä päälle reilu ruokalusikallinen hilloa, muutama lusikallinen kermatäytettä ja osa pilkotuista kirsikoista. Jatka samoin muut kerrokset. Laita päällimäisen kakkulevyn päälle paino ja nosta kakku kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi (tai yön yli). Ennen tarjoilua levitä kakun pintaan vielä kermaatäytettä ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti