25. syyskuuta 2012

Viipalepaisti ja paahdetut kasvikset





Siis blogi toimii taas. Se toimii!! Voi tätä onnen päivää! Nyt onkin aika paljon kaikkea varastossa ja arvontakin tekemättä. Tehdään sekin piakkoin.

Kaiken blogisekoilun jälkeen aloin kaivaa edellisten viikojen arkistoja todetakseni, etten ole kirjoitellut reseptejä mihinkään ylös. Tästäkin ruoasta voin antaa vain sinne päin ohjeen... Mutta kyllähän te osaatte, joten mitäpä tässä murehtimaan! Mutta yksi juttu: lisäsin hieman punaviinietikkaa, josta tulikin oiva maku, mutta se juoksetti hirman kermaa, joten kastikkeen kauneuden puolesta etikka kannattaa jättää pois, maun puolesta kyllä suosittelisin..

Viipalepaisti

500 g naudan sisäpaistia
öljyä, voita
1 iso sipuli
4 dl vettä
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
tuoretta timjamia
suolaa
(muita  mausteita maun mukaan)
n. 200 g tuoreita sieniä (kantarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita)
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
n. 1 rkl sinappia
suurustetta ja vettä
tuoretta timjamia

1. Leikkaa naudan paistista ohuita viipaleita. Ruskista lihaviipaleet pienissä erissä kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.  Nosta ruskistetut viipaleet pannuun, lisää vesi, hienonnettu sipuli, laakerinlehdet pippurit ja suola sekä hieman tuoretta timjamia. Anna hautua kannen alla noin tunti.
2. Lisää viipaloidut (ja ruskistetut) sienet ja kerma sekä sinappi. Jos haluat suurustaa kastikkeen, sekoita  2 rkl vehnäjauhoja pieneen tilkaan vettä ja lisää kastikkeen joukkoon erissä, niin saata haluamasi paksuisen kastikkeen. Lisää hieman tuoretta timjamia. Tarkista maku.




 
Paahdetut kasvikset

2 porkkanaa
2 sipulia
3 punajuurta
3 perunaa
1½ rkl öljyä
½ tl suolaa
2 tl siirappia
tuoretta timjamia

1. Keitä kuoritut kasvikset lähes kypsiksi. Punajuuret pitää keittää erikseen, jos et halua, että ne värjäävät muut kasvikset.
2. Lohko perunat ja sipulit ja pilko porkkanat. Sekoita niiden joukkoon noin ruokalusikallinen öljyä ja mausta suolalla. Kaada uunivuokaan. Lohko sitten punajuuret, lisää hieman öljyä ja suolaa sekä siirapia tai hunajaa ja kaada nekin uunivuokaan. Ripottele päälle tuoreita timjamin oksia.
3. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes kasvikset saavat väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti