1. syyskuuta 2013

Tropiikin suklaakakku



Reseptiarkistoista kaivoin tämänkin. Ohje on alunperin Yhteishyvästä, mutta toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa, kostutin kakun hedelmämehulla, sillä sachertyyppisissä kakuissa minusta ongelmana on usein liika kuivuus, varsinkin jos pohjaa on paistanut epähuomiossa hitusenkin liikaa, mikä ainakaan itselleni ei yleensä tuota vaikeuksia :) Lisäksi tein kuorrutteen pääasiassa maitosuklaasta, mutta kukin makunsa mukaan. Kakku muistuttaa siis erittäin paljon Sacher-kakkua, aprikoosimarmeladin sijaan käytetään vain eri hilloa ja pohjassa taitaa olla vähän vähemmän rasvaa ja suklaata sekä lisänä kaakaojauhetta.

Hillona minulla oli Gamle Fabrikin Kevyt Trooppinen hillo (passion, ananas, mango, sitruuna, guava). Kevyt ei tarkoita tässä makeutusaineita, sillä niitähän en siedä, vaan sitä, että hillon kokonaissokeripitoisuus on vaatimaton 30 %. Erinomainen tähän kakkuun!! Turhan sokerinen hillo tällaisessa suklaakakussa voi tehdä kakusta liian makean.

Tropiikin suklaakakku (12 - 16 palaa)

150 g voita
150 g tummaa suklaata
5  kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
3/4 dl hedelmätuoremehua

Täyte:
2 dl tropiikin hilloa

Kuorrutus:
150 g suklaata (100 g maitosuklaata, 50 g tummaa suklaata)
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Suklaakoristeet:
pari palaa maitosuklaata

 1. Sulata kattilassa voi miedolla lämmöllä. Älä kuumenna tarpeettomasti. Lisää paloiteltu suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Valmiin vaahdon pintaan voi valuttaa kuvion, joka pysyy siinä pienen hetken.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää muna-sokerivaahtoon ensin jauhoseos siivilän läpi ja
sitten jäähtynyt suklaaseos. Sekoita taikinakaapimella varoen pohjia myöten, jotta taikina varmasti sekoittuu.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm).
5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 45 - 50 minuuttia tai kunnes
taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kypsyyttä voi kokeilla puutikulla. Kumoa jäähtyneenä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta hedelmämehulla. Levitä väliin hillo ja nosta päällimmäinen kakkupuolikas paikoilleen. Peitä kakku hyvin ja anna maustua seuravaan päivään.
7. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, lisää joukoon paloiteltu suklaa ja
voi. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista.  Ota kuorrutetta erilleen noin 50 g ja nosta se jääkaappiin jähmettymään.
8. Sudi kakun pinnalta ylimääräiset murut pois ja halutessasi tasoita kakun pintoja varoen ylimääräisellä hillolla. Kun jääkaappin nostettu pieni määrä kuorrutetta hieman jähmettyy, tasoita sillä vielä kakun reunoja.
9. Kuorruta kakku. Valuta kuorrutetta keskelle kakkua ja anna sen valua reunoille. Kaavi kevyesti kuorrutetta taikinakaapimella reunoja kohti, jotta saisit sen valumaan tasaisesti kakun reunoille. Tasoita hieman reunoja. Kun kuorrute alkaa jämähtää, on parempi enää olla koskematta siihen. Nosta kylmään hetkeksi ja tee sitten ohuet koristespritsit sulalla maitosuklaalla (itse käytän spritseihin pakastepussia, jonka kulmaan leikkaan pienen reiän.).
10. Säilytä kakkua kylmässä. Parhaimmillaan kakku on kaksi päivää täyttämisen jälkeen.

8 kommenttia:

  1. Ihan varmasti järjettömän hyvää! Kyllä kakku aina kelpaa :P

    VastaaPoista
  2. Tänään lasten päiväuniaikaan kummasti jääkaapin ovi kävi ja kahvikupposen seuraksi tarttui toiseksi viimeinen pala...

    VastaaPoista
  3. Onko tämä kakku sellainen tiivis ja kostea vai pehmoisempi? Mä mielisin synttärikakukseni jotain juurikin tiivistä ja tuhtia suklaakakkua.

    VastaaPoista
  4. Koostumus on sama kuin sacherissa. Ennemmin siis tiivis kuin pehmoinen sokerikakku. Itse kostutin kakkua tuon 3/4dl mehua mutta sitä voisi jopa lusätä ja kun kakku tekeytyy yön yli niin ai että!! Tuhtia on.

    VastaaPoista
  5. Voi nam.. mun synttäreihin on vielä aikaa mutta hyvähän se on ajoissa alkaa The Kakkua suunnittelemaan :D ehkäpä käytän tätä pohjaa. Pohja näyttää aika korkelata, ohjeen mukaan se tulee leikata kahteen osaan mutta luuletko että onnistuisi myös kolmeen osaan leikattuna? Suunnittelen väliin puolukkaista ja suklaista täytettä :P

    VastaaPoista
  6. Joo, kyllä se pohja on ihan reilu, täytekakkupohjan kokoinen ja rakennekin on vielä sellainen, että mielestäni aika helppo leikata. Ihana kakku tulossa, nam!

    VastaaPoista
  7. moikka! kokeilin tätä sun ohjetta ja oli tosi hyvää!! Oli helppo tehdä ja kakku onnistuki hyvin :)

    VastaaPoista