5. syyskuuta 2013

Riistakiusaus leipäjuustollaTaas löytyi palkitseva uusi resepti. On se kyllä ihan kivaa palvelua noilta kaupoilta julkaista niin paljon herkullisia reseptejä. Yhteishyvässä on ollut porokiusauksen ohje, johon tuli pekonia, poronkäristyslihaa ja leipäjuustoa ja jotain sellaista oli pakko kokeilla.

Tein riistaversion, koska tykkään riistakäristyslihasta. Jotkut poronkäristykset ovat niin paksuina siivuina, että niistä tulee vähän tökeröä käristystä. Mutta ohuttakin löytyy ja kotimaisena vaihtoehtona poro on tietenkin sikäli ihan lyömätön valinta! Poro ja vastaavat riistalihat ovat muuten hyviä raudanlähteitä.

Erityisesti reseptissä kiehtoi leipäjuuston käyttö. Pekonin jätin pois ja en olisi sitä kyllä kaivannut. Kunnon käristys lihalle voissa valurautapannulla, kyllä siitä irtoaa makuja ihan tarpeeksi. Tämä oli tosi herkullista syysruokaa, tulee varmasti tehtyä toistekin!


Riistakiusaus (4 - 5 ann.)

25 g voita
1 pkt (240 g) riistäkäristyslihaa tai poronkäristyslihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 kg peruna-sipulisekoitusta
200 g leipäjuustoa
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
ripaus suolaa

1. Kuumenna pannu ja sulata voi. Paista ja ruskista jäistä käristyslihaa kuumalla pannulla käännelleen ja riipien kypsiä paloja irti toisistaan. (Itse riivin paistettuja paljoa vielä pienemmiksi haarukan ja lastan avulla.) Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Kaada uunivuokaan puolet perunoista. Lisää käristyslihat ja pieneksi kuutioitu leipäjuusto.
3. Lisää loput perunat ja painele tasaiseksi.
4. Kaada pannulle kera ja kuumenna, lisää sinappi ja ripaus suolaa. Kaada kermaseos kiusauksen pinnalle.
5. Paista 200 asteessa 1½ tuntia.
6. Tarjoa puolukkahillon, leipäjuuston, suolakurkkujen ja tuoresalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti