15. syyskuuta 2013

Paprika-jauhelihapata


Syksy on niin ihanaa aikaa, kun kasvikset ja vihannekset eivät hinnallaan päätä huimaa. Uunissa paahdetut ja ruokaan pilkotut paprikat ovat upean makuisia (ja minähän tunnetusti en ole paprikan ystävä, mutta näissä padoissa paahdettu paprika on oikeasti taivaallista).

Tämä ruoka on muunnos Jamie Oliverin chili-possupadasta, jota olen valmistanut vuosi sitten possun kasslerista. Nyt tein samantyylisen padan jauhelihasta ja se oli hitti! Tärkein elementti ovat uunissa paahdetut paprikat, joista tulee lempeää makeutta, ja sopivan rasvainen liha. Tähän pataan käy mikä tahansa liha, haudutusaika vaan lihan mukaan (etuselkä, kassler, lapa --> parin, kolmen tunnin haudutus). Aion testata tätä samaa pataa broilerilla ihan lähiaikoina.

Lisäkkeeksi riisiä tai höyryttettyjä kasviksia. Huoleton ruoka, jonka voi laittaa uuniin ulkoilun ajaksi, haudutuksen kanssa kun ei ole kovin tarkkaa.

Paprika-jauhelihapata (6 - 8 ann.)

n. 1 kg punaista paprikaa

500 g nauta-sikajauhelihaa
2 (300g) punasipulia
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk (390g) chili-tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
2 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
1 tl oreganoa
2 - 3 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä

1. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet. Lado uunipellille kuori ylöspäin ja kuumenna uunissa grillivastuksen alla, kunnes kuoret muuttuvat osittain mustiksi. Nosta jäähtymään.
2. Ruskista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu punasipuli. Kuullottele sipulia pehmeäksi. Mausta suolalla. Lisää kaksi valkosipulin kynttä (voit vaan hieman murskata kuorineen ja heittää sekaan ja kalastaa sitten kypsästä pois). Kaada uunipataan.
3. Lisää uunipataan tomaattimurska, tomaattipyre, etikka, suolaa, oreganoa, vettä ja oliiviöljy.
4. Kuori paprikoista kuoret pois ja pilko pehmenneet palat pienenmmiksi. Lisää pataan ja sekoita.
5. Nosta pata kansineen uuniin ja hauduttele 180 asteessa 1½ tuntia (tai sinne päin riippuen nälästä).

5 kommenttia:

  1. Kovin herkullisen kuuloisia reseptejä! Jään lukemaan. Suuren suuret onnittelut pienestä pojasta. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää makoisalta tämäkin myös. Ihana blogi, jätin sinulle haasteen omaan blogiini käy kurkkaamassa. :O)

    VastaaPoista
  3. Olen tosiaan hieman ihastunut näihin paprikauuniruokiin. Tänään vissiin testaan sen broileriversion, kun ostin tarjouksesta monen monta paprikaa. Syksyllä on muutenkin niin kotoisaa laitella pataruokia.

    VastaaPoista
  4. Paprika on meillä tullut uutena ruuanlaitossa.. Aina tietty salatissa tai sellaisenaa. Mutta tätä pitää ehdottomasti koittaa 😊

    VastaaPoista
  5. Oon itse ollut aina hieman paprikarajoitteinen, mutta tässä padassa rakastan sitä! Kypsennettynä paprika on musta hyvää, etenkin tomaattipohjaisissa kastikkeissa. Syön nykyään sitä raakana salaateissakin, vaikken siitä erityisesti pidä. Mutta menköön oivallisena c-vitamiinin lähteenä!

    VastaaPoista