3. syyskuuta 2013

Prinsessapiparit


Jos meidän lapset valitsee kaupasta keksejä, niin yleensä he haluavat joko Carneval-, Prinsessa- tai Muumi-keksejä. Ei siis mitään taloudellista ajattelua ü. Mutta voihan prinsessa-keksejä tehdä kotonakin ja se on sitä paitsi ihan hauskaa puuhaa vaikka koko perheelle. Lapset viihtyvät piparinkoristelun parissa pidempään kuin vesiväri- tai askartelupuuhissa :) Tuntui se olevan oikein viihdyttävää puuhaa myös tälle vauvamahalle, jonka laskettu aika tuli ja meni eilen.

Elli pyysi jo kesällä, että tehdään pipareita, mutta nyt ajankohta oli jo sopivampi. Taikinana käytin tätä aiemmin julkaisemaani ihanan rapeaa ja vähemmän mausteista piparitaikinaa. Kuorrute on tomusokerikuorrute, johon lisäsin aavistuksen vihreää ja oranssia elintarvikeväriä. Piti käyttää muuten punajuurta mutta unohtuipa tuo..


Prinsessapiparit (30 - 35 kpl)

piparkakkuja

3 dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
(tilkka vettä)
elintarvikevärejä

nonparelleja

1. Paista piparkakut tai keksit. Anna jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kananmunan valkuainen. Jos seos tuntuu liian jäykältä, lisää puoli teelusikallista vettä kerrallaan, kunnes koostumus on sopiva. Kuorrutteen olisi hyvä olla jähmeää, mutta kuitenkin sellaista, että se hitaasti hieman leviää ja pinnalle tehty kuvio tasoittuu hiljakseen sileäksi pinnaksi. Silloin kekseistä tulee siistejä. Liian löysä kuorrute valuu keksin reunojen yli ja liian jäykkää kuorrutetta ei saa tasoitettua.
3. Jaa tomusokerikuorrute kahteen osaan, jos haluat kahta eri väriä. Sekoita molempiin osiin aivan aavistus elintarvikeväriä.
4. Lusikoi kuorrutteet pakastepusseihin. Kun alotat kuorruttamisen, leikkaa pakastepussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutetta ensin ääriviivoiksi reunoille, sitten hieman keskelle ristiin rastiin ja tasoita sitten kuorrute esim. veitsellä tai muotoilutyökalulla. Ripottele pinnalle nonparelleja.
5. Anna kuivua hyvin. Purkita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti