18. toukokuuta 2011

Kolmen juuston kasvispizza


Mikä ihmeellinen pizzanhimo mua on vaivannu kaksi päivää? Ei auttanut kuin pyöräillä kotiin kaupan kautta. Onneks työkaveri vinkkasi juustopizzasta ja niinpä päätin tehdä oman versioni siitä. Ja päästiinpähän hyvällä tavalla vauhtiin kasvisruokailussa taasen.

Pohjan eteen näin tavallista enemmän vaivaa. Vaivasin taikinan hyvin enkä jättänyt taikinaa niin pehmeäksi kuin tavallisesti. Tein jokaisen pizzan mittatilauksena siten, että ne ehtivät kohota rauhassa valmiina 15 minuttia ennen uuniin menoa. Pellit kuumensin uunissa etukäteen ja pohjasta tuli todella hyvää.

Tomaattikastiketta tässä on tehty todella reilu satsi. Pakastan sitä ja sitten on nopea tehdä pizza. Tuosta ohjeesta tulee reilu litra kastiketta ja yhteen normipizzaan menee noin !½ dl kastiketta.

Kolmen juuston kasvispizza ( 3 isohkoa pizzaa)

Tomaattikastike (6-8:lle pizzalle)

2 pkt paseraattua tomaattia ( á 500 g)
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl kuiv. oreganoa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

1. Kaada kattilaan kaikki ainekset ja keittele 10-15 minuuttia. Lisää tuore basilika silppuna.

Pizzapohja (3 isohkoa pizzaa)

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi hieman yli kädenlämpöiseksi. Kaada joukkoon kuivahiiva tai sekoita hiiva jauhoihin. Lisää suola ja jauhoja taikinaa alustaen. Lisää oliiviöljy ja jauhoja vielä sen verran, että taikina on sopivan kiinteää.
2. Kohota 15-30 min. Jaa kolmeen osaan (tai kahteen, jos teet kaksi pellillistä.)
3. Kauli ja täytä yksi pizzapohja kerrallaan.


Täytteet (3 isohkoon pizzaan)

300 g mozzarella-emmentalraastetta
2 pkt (250 g ) mozzarellaa
200 g vuohenjuustoa
1 iso (150 g ) punasipuli hienonnettuna
2 tomaattia pilkottuna
2- 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia paloina
mustapippuria
tuoretta basilikaa

1. Levitä pizzapohjalle reilu desi tomaattikastiketta. Lisää juustoraaste ja hienonnettu punasipuli.
2. Nostee päälle revitty mozzarella, vuohenjuustosiivut, tomaatinpalat ja hieman mustapippuria. Anna kohota 10 - 15 min.
3. Paista kuumalla pellillä 250 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Lisää pinnalle tuoretta basilikaa.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa sikahyvältä! Tää menee kokeiluun!
    Juustoa nam....

    Riikka

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi hyvää! Ja pannupizza postauksesta löytyy aito pizzapohjakin jolla tänään juuri tein makoisia calzoneja.

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen ohje tämä,
    Itseä jäi vain askarruttamaan että paljonkohan jauhoja taikinaan tulisi laittaa?

    VastaaPoista
  4. Moi! Jauhojen määrä on 8,5 - 9,5 dl. Jos haluaa perinteisen, rapean ja ohuen pohjan, taikinaa vaivataan huolellisesti ja jauhojen määrä on suurempi. Jos sen sijaan riittää kotoisampi pohja, niin sen voi jättää pehmeämmäksi. Silloin jauhoja tarvitsee vähemmän, mutta loputuloksesta ei voi kaulita ohutta pohjaa, vaan se on helpommin muotoiltavissa käsin.
    Jauhojen määrä riippuu jauhojen laadusta ja kosteudesta, itse olisin pilannut useamman pullataikinan, jos olisin laittaanut ohjeen muklaisen määrän jauhoja. Eli kannattaa lisätä vähitelleen ja tarkkailla koostumusta. Anteeksi epäselkeä vastaus, mutta mun mielessä jauhojen määrä on aina vähän epäselkeää :)

    VastaaPoista