13. toukokuuta 2011

Kukkakaali-juustokeittoEnsimmäistä kertaa blogihistoriassani kävi niin, että julkaisun jälkeen teksti on kadonnut jonnekin ja kaikki on aloitettava alusta.

Olen tykästynyt kasvissosekeittoihin ja onhan niitä tässä jo muutama kevään aikaan tehty. Tämän kevään mielenkiintoisin ja hauskin kokeilu oli avokado-kesäkurpitsakeitto. Tykkäsimme! Nytkin ostin avokadoa, jotta voin viikonloppuna kokeilla jotain muuta keittoa avokadon kera.

Tällä kertaa maustoin kukkakaalikeiton sulatejuustolla, mutta juusto toisaalta hieman peittää kukkakaalin omaa makua. Toisaalta juuston maku oli oikein hyvä, voisi vaikka käyttää jotain voimakkaampaakin juustoa. Kukkakaaliahan voisi maustaa myös esimerkiksi currylla, ja ehdotettiinpa jossain vaniljatangon siemeniäkin, mikä ei kuulostanut ollenkaan hullummalta.


Kukkakaali-juustokeitto 4-5:lle

600 g kukkakaalia
2 sipulia
2 perunaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
n. ½ tl suolaa
250 g sulatejuustoa
1 tl kirveliä
tuoretta persiljaa

1. Pese ja pilko kukkakaalit, kuori perunat ja sipulit ja pilko nekin. Nosta kasvikset kattilaan, kaada päälle vesi ja mausteet ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
2. Soseuta keitto. Lisää sulatejuusto paloina ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Tarvittaessa kuumenna keittoa vielä hetkinen.
3. Lisää tuoretta persiljaa ja tarkista suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti