13. toukokuuta 2011

Täytetyt paprikat


Joskus tarjouksistakin saa ruokaideoita. Nyt oli paprikat kauniilla hinnalla ja niinpä askartelin täytettyjä paprikoita perjantain kunniaksi. En pidä raa'asta paprikasta enkä muutenkaan paljoa sitä käytä, mutta nämä uunissa pehmenneet versiot maistuvat kyllä.

Täytteenä on jauhelihakastike. Lisäksi tarjosin fetasalaattia. Viime kerralla tein paprikoita edellisen päivän jauhelihakastikkeesta ja muutoinkin näihin voisi varmaan käyttää monenlaista ruoanripettä hyödyksi. Kasvisversiossa voisi kypsyttää riisit tomaattikastikkeessa ja lisätä fetaa, oliiveja ja reilusti juustoraastetta.

Kastiketta jää muuten yli, joten tästä määrästä varmasti täyttäisi viisi - kuusikin paprikaa.

Täytetyt paprikat ( 8 puolikasta)

8 paprikaa

Jauhelihakastike:
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl risottoriisiä
2 - 3 dl vettä
150 g juustoraastetta

1. Paista jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattimurska ja desin verran vettä sekä kaikki mausteet. Anna porista viitisen minuuttia.
2. Lisää risottoriisi ja pari desiä vettä ja hauduta, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
3. Pese paprikat ja halkaise ne kahtia.
4. Asettele paprikanpuolikkaat uunivuokaan ja täytä ne jauheliha-riisiseoksella. Ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista uunin alatasossa 200 asteessa 40 minuuttia. Jos juusto ruskistuu liikaa, alenna hieman lämpötilaa tai peitä tarvittaessa foloiolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti