25. toukokuuta 2011

Tallinnan ravintola-antia

Viime viikonloppu vierähti Tallinnassa. Sää oli mitä parhain, samoin seura ja ravintoloissa syöty ruoka. Ensimmäisen ateriamme söimme pitsa- ja pastapaikka Basilikissa (Hobujaama 5). Paikka oli ihan ok ja suoka samoin. Samassa yhteydessä sijaitseva kahvila tarjosi leivostiskissään vaikka mitä herkkuja ja mukaan tarttui jättisuuri marenki. Nam.

Illalla istuskelimme tunnelmallisessa afrikkalaisessa ravintolassa nimeltään African Kitchen (Uus 32/34). Oikein harmitti, kun en jaksanut syödä omaa Jollof Rice Chicken- annostani loppuun. Niin ihanan mausteista. Otin seuralaiseksi vielä AK-jogurttikastiketta ja myös AK Crispy potatoes oli erittäin hyvä alkupala. Pientä miinusta on annettava paistetuista riisi- ja nuudeliannoksista, joissa oli jotain herne-porkkanapakastevihanneksia joukossa. Tuon Jollof riisin ohjeita on netti pullollaan, joten menee varmasti kokeiluun.

Jollof riisiä kanan kera - ja jogurttikastikkeen

Italialaisista ravintoloista vietimme iltaa Controventossa (Vene 12/ Katariina Käik- kuja). Tryffelirisotto oli mielenkiintoinen tuttavuus, vaikka itse meninkin perinteisen pitsan perään. Sardegna-pizza mozzarella, herkkusienten, kinkun ja artisokan kera oli oikein ehta italialainen pizza. Saimme hyvää palvelua ja tunnelma oli sopivan mutkaton.

Launatiapäivän lounas nautittiin - nimenomaan nautittiin  - Sfäärissä. Sfäär (Mere puistot. 6E) tarjoilee modernisoitua pohjoismaalaista ruokaa kodikkaassa loft-tyylisessä pienessä ravintolassa, jossa on panostettu kauden raaka-aineita hyödyntävän ruokalistan lisäksi sisustukseen. Löytyy Aaltoa ja Iittalaa ja hauskoja pieniä kitch-lisiä. Annokset olivat ehdottomasti matkan kauneimmat - ja mahdollisesti myös maukkaimmat.

Broilerirulla ja perunapyre

Lämmin kanasalaatti uppomunalla

Marjapiiras vaniljakastikkeella

2 kommenttia:

  1. En olekaan tuolla Sfäärissä käynyt. Todella kivan näköisiä ruokia.

    VastaaPoista
  2. No eikö ole! Ilmeisesti on niin, että kokki noudattelee filosofiaa siitä, ettei lautasella saa olla liian montaa makua kerrallaan - toimii!!

    VastaaPoista