8. lokakuuta 2015

Uunimunakas aamiaiselle


Järjestämme työpaikalle yhteistä aamupalaa ja lupasin tehdä uunimunakasta. Pitihän sitä sitten kotona kokeilla etukäteen, että kuinka paksua kannattaa tehdä ja kauanko kypsymiseen menee. Hyvää tuli, ihanan pehmeää. Uunimunakkaan seuraksi sopii ainakin leipä, pekoni, yrttinen salaatti tai juustot. Täytteitä voi lisätä tietenkin myös suoraan munamassaan sekaan. Silloin munakasta voi maustaa mausteisilla makkaroilla, paistetulla pekonilla, feta- tai yrttijuustolla tai erilaisilla kasviksilla. Tästä reseptistä tuli vajaa pari cm paksu tuossa 20 cm vuoassa.

Munakas käy hyvn aamiaiselle, mutta se maistuu myös kylmänä ja sopii hyvin vaikka leivän päälle tai leikkelelautaselle illanistujaisiin,

Uunimunakas 2 - 4:lle

4 kananmunaa
½ dl kuohukermaa
1 dl maitoa
vajaa ½ tl suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa
juustoraastetta

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
2. Lisää kerma, maito, suola, pippuri ja tuoretta persiljaa. Sekoita.
3. Kaada munamassa pieneen vuokaan (halk. 20 cm). Voit joko voidella vuoan tai kaataa massan leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kokeile 20 minuutin kohdalla rakennetta. Jos munakas on vielä hyllyvä, kypsennä vielä hetki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti