17. marraskuuta 2014

Mustaherukka-vaniljahyydykekakku


Meillä juhlittiin viikonloppuna 3-vuotissynttäreitä. Päätin olla lipomatta perinteistä täytekakkua, koska lapset eivät meillä juurikaan syö kakkua ja omaan makuunikin hyydykekakut maistuvat paremmin.

Kakun maut ovat mustaherukka ja vanija ja kahta täytemassaa yhdistämällä olen sekoittanut kakun kolme eri kerrosta.

Mustaherukka-vaniljahyydykekakku

Pohja:
180 g kaurakekesejä (Kantolan)
70 g voita

Täyte:
4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa

200 g (pakaste)mustaherukoita
1 rkl vettä
4 liivatelehteä
n. 1 dl sokeria

2 rkl omenamehua tai sitruunamehua
½ dl - 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

1. Pohjaa varten hienonna keksit tasaiseksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperin päälle 22 cm:n irtopohjavuokaan. Nosta kylmään.
2. Laita täytteitä varten liivatelehdet pehmenemään (toiseen kulhoon 4 liivatelehteä ja toiseen kolme).
3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa tasan kahteen kulhoon.
4. Valmista mustaherukkatäyte. Kuumenna kattilassa mustaherukat ja vesitilkka. Soseuta ja liota sekaan 4 pehmennyttä liivatelehteä. Kaada mustaherukka-liivateseos ohuena nauhana toiseen osaan kermaseosta koko ajan sekoittaen.
5. Valmista vaniljatäyte. Sekoita kermaseokseen sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa tilkka omenamehua ja liota siihen 3 liivatelehteä. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen. (Tarkista seoksen makeus).
6. Saadaksesi kolmivärisen kakun jaa kaksi täyteseosta kolmeen osaan seuraavalla tavalla: 1. kerros on n. 400 g pelkkää mustaherukkaseosta, 2. kerros on 270 g mustaherukkaseosta ja 120 g vaniljaseosta ja 3. kerros on n. 50 g mustaherukkaseosta ja 330 g vaniljaseosta. Tarkista seosten makeus, kun olet sekoittanut ne. Mustaherukkakerros saa olla vähän kirpeämpi ja vaniljaerros makeampi. Nosta täyteseokset kylmään.
7. Levitä kakkupohjan päälle mustaherukkaseos. Nosta hyytymään kylmään 10 minuutiksi.
8. Levitä varoen kakun keskimmäinen kerros ja hyydytä taas noin kymmenen minuuttia.
9. Levitä vielä päällimäinen kerros ja anna kakun hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti