2. marraskuuta 2013

Broileria tomaattikastikkeessa


Ruokaohjeiden selaamisesta on se hyöty, että joskus pelkkä raaka-aineen näkeminen saa jonkin idean alulle. Kaupassa silmiini sattuivat broilerin fileet ja muistelin joskus katselleeni jotain broileria puttanesca-tyyliin. Maku-lehden sivuilta löytyi sitten ajatustani tukemaan tomaattinen resepti broileria Napolin tapaan ja sitä sitten kokkailin. Helppo uuniruoka!

Lisukkeeksi keitin kolmen viljan helmistä risottotyyppisen pannun.

Broileria tomaattikastikkeessa
 
n. 600 g broilerin fileitä
1 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
 ½ - 1 dl pilkottua tuoretta basilikaa
isoja kapriksia

1. Lado broilerinfileet uunivuokaan.
2. Kuumenna oannulla öljy ja kuullota hienonnettua sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet (kevyesti murskattuna tai hienonnettuna).
3. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska, aurinkokuivattu tomaatti ja suolaa ja pippuria. Keittele kymmenisen minuuttia.
4. Lisää lopuksi hienonnettu basilika ja hieman kapriksia.
5. Kaada kastike broilereiden päälle ja paista 200 asteessa 25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oletko muuten tilannut uutta Maku-lehteä? Siis uuden ilmeen saanutta lehteä? Mun tilaus päättyi juuri uusiutumista ennen ja nyt ei ole tullut tilattua. Houkuttelevia tarjouksia kyllä näkyy kuten 5 lehteä 21 euroa. Toistaiseksi en ole tilannut vaikka synttärilahjaksi itselle tota mietinkin :)

    VastaaPoista
  2. En oo tilannu, miettiny kyllä. Luin meidän äitillä uusimmat lehdet, mutta en nyt tiedä, oliko se niin valtavasti uudistunut. Reseptithän löytyvät netistä, että eikun Maku-lehden sivuille ja arkistoihin selailemaan, ihan kätevää sekin. Vaikka onhan se lehden selaaminen vähän erilaista ja tavallaan helpompaa ideoiden poimimiseksi.

    VastaaPoista