Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
24. elokuuta 2011
Suklaamannapuuro
Parin vuoden takaista Maku-lehteä selaillessani törmäsin vatkatun suklaapuuron ohjeeseen ja sitähän piti ehdottomasti tehdä viikonlopun aamiaiselle. Olen kaakaon ja suklaan ystävä ja laitoinkin puuroon hieman enemmän kaakaota kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lisäksi käytin ruokosokeria ja kauramannaa.
Raastoin valmiin puuron sekaan tummaa suklaata ohjeen mukaan, mutta se ei mielestäni juurikaan makuun vaikuttanut, joten sen voi huoletta unohtaa.
Suklaamannapuuro (6 ann.)
1 l kevytmaitoa
3 - 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl ruokosokeria (tavallista sokeria)
1½ dl kauramannaryynejä (mannasuurimoita)
(50 g tummaa suklaata)
1. Kuumenna maito kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja mannaryynit. Keittele 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Nosta puuro jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja sekoita joukkoon halutessasi raastettua suklaata.
5. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä olen syönyt viimeksi lapsena! Suklaamannasuurimoita taitaa vieläkin olla myynnissä :)
VastaaPoistaNo melko nostalgisissa tunnelmissa tätä tein! Kiva vaihtoehto tehdä alusta loppuunkin itse, jos ei halua ostaa niitä -todellakin edelleen myynnissä olevia - suklaamannaryynejä!
VastaaPoistaTää olis varmaan parempaa kuin joskus syömäni suklaamannapuuro, joka oli niin pahaa että jäi oikein kammo : D Sen jälkeen en oo uskaltautunut syömään. Ehkäpä vielä joku päivä taas maistan... :D
VastaaPoistaHeh! Ihana kammoviesti! Itsekään en ole ihan varma, pidinkö suklaapuurosta lapsena, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja nyt se oli paitsi nostalgista niin myös hyvää. Mutta liian paksu mannapuuro jo sellaisenaan voi aiheuttaa kammon, joten ymmärrystä piisaa ü
VastaaPoista