Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
22. elokuuta 2011
Tomaattiset pannupihvit ja savujuustoperunat
On kiva käydä ulkona syömässä, mutta hyvä kotiruokakin on välillä viikonlopun herkutteluun oikein hyvä vaihtoehto. Perunoissa maistuu mukavasti Kippari-juusto ja pihveissä tomaatti. Miespuolisille ruokailijoille paistoin vielä kananmunat, jotta remonttihommiin riitti energiaa!
Savujuustoperunat
1 kg peruna-sipulisekoitusta
3 dl ruokakermaa
150 g Kippari-juustoa
½ tl suolaa
1. Kaada perunat isoon uunivuokaan.
2. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja sekoita joukkoon murennettu savujuusto. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Älä keitä. Lisää joukkoon vielä suolaa.
3. Sekoita kermaseos perunoihin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 min.
Tomaattiset pannupihvit 6 kpl
½ dl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
1½ dl vettä
140 g tomaattipyrettä
mustapippuria
½ tl chilimaustetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 kananmuna
400 g naudan paistijauhelihaa
1. Sekoita korppujauhot, sipulikeittoainekset ja vesi. Anna turvota hetki.
2. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre, kananmuna ja lopuksi jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Muotoile 6 isohkoksi pihviksi (paksuus reilu 1 cm) leivinpaperin päällä.
4. Paista pannulla voissa pihveihin hyvä pinta. Nosta pihvit varoen lastalla ja paista kaksi pihviä kerrallaan. Paistetut pihvit asetetaan vierekkäin uunivuokaan. Nosta pihvit kypsymään vielä 15 minuutiksi 200-asteiseen uuniin.
Tunnisteet
jauheliha,
kasvislisäke,
liharuoka,
uuniruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti