Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
30. elokuuta 2011
Kinkku-juustosarvet
Eksyin Mimmin keittiön suolaisten piirakoiden ym. osioon ja sieltä löytyi vaikka mitä kivaa kokeiltavaksi. Kiitos siis sinne suuntaan inspiraatiosta!
Tein kantarellikeiton seuralaiseksi kinkku-juustosarvia. Taikinaan laitoin öljyä ja osan jauhoista korvasin kaurahiutaleilla. Sekä taikinaan että täytteeseen menee juustoraastetta, yhteensä pieni raastepussi (150 g).Taikina on pikataikina, joten ei kohotteluja eikä mitään vaan nopeaa toimintaa! Nämä syntyvät siis siinä samalla esimerkiksi keittoa tehdessä. Ja voi miten superherkullisia!
Kinkku-juustosarvet 12 kpl
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta (75 g)
1 rkl öljyä (50 g voita)
2 dl kermaviiliä
Täyte:
n. 2 dl juustoraastetta (75 g mozzarella-emmentalraastetta)
60 g kinkku- tai broilerileikettä pilkottuna
1. Sekoita kuivat ainekset ja juustoraaste. Sekoita joukkoon öljy (tai nypi voi sekaan). Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ympyrän muotoon ja leikkaa molemmat 6 osaan.
3. Täytä juustolla ja kinkulla. Aseta täyte leveämpään päähän ja kääri sarvet rullalle.
4. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15 - 20 min.
Tunnisteet
leivonnainen,
pikataikina,
pikkusuolainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei ookkaan hetkeen tullu itte tehtyä juustosarvia. Tästä inspiroituneena voisikin taas tehdä, superhyvännäkösiä :-)
VastaaPoistapitääkö alustaa?
VastaaPoistaEi tarvitse. Tämä taikina on nopeasti sekoitettava nk. pikataikina, joka kohoaa leivinjauheella ja yleensä sellaisten taikinoiden kohdalla vaivaamista vältellään. Helppo ja nopea siis, kaulittavuus on toki asteen haastavampaa kuin hiivataikinalla.
VastaaPoista