Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
7. elokuuta 2011
Mustikkapiirakka rahkatäytteellä
Meidän pakastin on ihan pullollaan marjoja, joten loput mustikat on laitettava suoraan parempiin suihin.
Tämä piirakka on nopea ja helppo tehdä ja vähärasvainen. Taikina on löysää ja kaadetaan vuoan pohjalle, päälle ripotellaan mustikat ja pinnalle vielä rahkaseos. Piirakasta tulee muheva ja muhkea ja taikina ja täyte sekoittuvat osin toisiinsa.
Tein itse kaksinkertaisen annoksen, koska ajattelin yllättää illalla anopin mustikkapiirakalla, hänen mailtaan kun mukavasti on mustikkaa kotiin kannettu! Laitoin pelkän maitorahkan sijasta täytteeseen myös kermaviiliä. Sokerin määrää rahkaseoksessa voi jokainen säätää omaan makuun sopivaksi. Tällaisenaan ohjeessa on varmasti monen suuhun liiankin vähän makeutta.
Mustikkapiirakka rahkatäytteellä (8 palaa)
Pohja:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita
1 prk maitorahkaa (250 g) (tai ½ prk rahkaa ja ½ prk kermaviiliä)
½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)
½ rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (muutama minuutti riittää, vähäisen sokerin takia ei vatkaannu kovin kiinteäksi).
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, kananmuna). Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
8 ann./ 187 kcal/ ann.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
leivonnainen,
makea piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitäisikö ohjeessa olla öljyä?
VastaaPoistaOi, kiitos! Öljy oli lipsahtanut ohjeesta pois. Lisäsin sen nyt. Jos haluaa tehdä tuhdimman version, niin öljyn sijasta voi laittaa esimerkiksi 50 g sulatettua voita.. ü
VastaaPoistaMeillä on tänään oikea Ruokailmiö-päivä! Teen kaalilaatikkoa ja tätä rahkaisaa mustikkapiirakkaa sun ohjeilla :) vähän arveluttaa kaalilaatikolle suunnitellun uunivuoan koko, noinkohan mahtuu koko setti siihen..
VastaaPoistaHei, kivoja kokkailuhetkiä! Itsekin muuten tein kaalilaatikkoa pari päivää sitten, ei vieläkään kelvannut lapselle. Nyt on ruisjuuritaikina nousemassa, joten mulla on ohjelmassa leivän leipomista. Vauvakin jo vähän oireilee siihen malliin, että kohta meillä ihastellaan uutta elämää ü
VastaaPoistaEi se kaalilaatikko yleensä oikein lapsille tahdo maistua, olen töissä päiväkodissa ja jotkut harvat kyllä syö parikin lautasellista :) nyt meni laatikoT uuniin, kaalia oli yli kilo ja jauhelihaa laitoin miehen mieliksi vähän enemmän joten eihän se kaikki yhteen vuokaan mahtunut. Onneksi on kapea leipävuoka, kaadoin siihen loput :D Voi että, teille on tulossa ennen joulua oikein toivelahja <3
VastaaPoistaSuurkiitos tästä ohjeesta! :) Oli yllättävän vaikeaa löytää tällaista ohjetta, jossa täyte ja taikina sekoittuvat toisiinsa, kunnes sattumalta löysin tänne.
VastaaPoistaKokeilin reseptiä pienillä muokkauksilla, ja oma versioni löytyy täältä: http://ohsplendid.blogspot.fi/2012/08/helppo-mustikkapiirakka.html
No sattupas, että löysit tämän ohjeen. Piirakoita on maailma pullollaan, ja kaikenlaisia versiota on kiva kokeilla. Itse olen tänä kesänä ollut ehkä enemmän kermaviilitäytteiden ystävä - tai tiedä häntä. Pitääpäs kurkata sun blogia!!
VastaaPoistaPari viikkoa sitten käytiin miehen kanssa metsässä ryömimässä kahden ämpärin mustikkasaaliilla ja nyt kyllä mustikat vähenee :D Ihanat kuvat sulla ja niiiiiin hyvä resepti. Kiitos kovasti!
VastaaPoistaKiitos! Ja oikein, että kävitte ryömintäpuuhissa, sehän maistuu mustikkapiirakkakin niin paljon paremmalle, kun on marjat ite poiminu!
VastaaPoistaVoikohan mustikoiden tilalla käyttää raparperia? :)
VastaaPoistaRaparperia voi käyttää, mutta luultavasti sokerin määrää täytteessä joutuu lisäämään (luultavasti lähelle 1 dl). Raparperin kypsyminen kestää hieman pidempään, voisi kokeilla vaikka sellaista, että kypsentää piirakkaa 180 asteessa 40 - 45 min.
VastaaPoistaOlen kokeillut ja korvasin jauhon suurin osa mantelijauholla ja tosi hyvä tuli.Kohta menee taas yks satsi uuniin.Helppoja hyvä.Kiitos reseptistä !!
VastaaPoistaTätäki on pakko kokeilla =P varmasti hyvää =D
VastaaPoistaHei! Kiitos ohjeesta ja sen tuomasta inspiraatiosta! Muokkasin siitä asteen ruokaisamman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla tummalla jauhoseoksella sekä osan jauhoista chian siemenillä sekä pellavasiemenrouheella ja ripaus extrakaurahiutaleita. Sokerin määrän pidin samana, mutta pohjaan lisäsin lorauksen siirappia kun juokseva hunaja olikin loppu. Sitten vielä mausteiksi kanelia ja kardemummaa. Ainakin kokille kelpaa ;)
VastaaPoistaInspiraatio onkin parasta, mitä ruokaohjeista irtoaa! Mä oon kans kova muokkaileen ohjeita, ja joskus onnistuu ja joskus taas ei. Leivontaintoa!
Poista