7. elokuuta 2011

Mustikkapiirakka rahkatäytteellä



Meidän pakastin on ihan pullollaan marjoja, joten loput mustikat on laitettava suoraan parempiin suihin.

Tämä piirakka on nopea ja helppo tehdä ja vähärasvainen. Taikina on löysää ja kaadetaan vuoan pohjalle, päälle ripotellaan mustikat ja pinnalle vielä rahkaseos. Piirakasta tulee muheva ja muhkea ja taikina ja täyte sekoittuvat osin toisiinsa.

Tein itse kaksinkertaisen annoksen, koska ajattelin yllättää illalla anopin mustikkapiirakalla, hänen mailtaan kun mukavasti on mustikkaa kotiin kannettu! Laitoin pelkän maitorahkan sijasta täytteeseen myös kermaviiliä. Sokerin määrää rahkaseoksessa voi jokainen säätää omaan makuun sopivaksi. Tällaisenaan ohjeessa on varmasti monen suuhun liiankin vähän makeutta.

Mustikkapiirakka rahkatäytteellä (8 palaa)

Pohja:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita

1 prk maitorahkaa (250 g) (tai ½ prk rahkaa ja ½ prk kermaviiliä)
½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)
½ rkl vaniljasokeria
1 kananmuna

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (muutama minuutti riittää, vähäisen sokerin takia ei vatkaannu kovin kiinteäksi).
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, kananmuna). Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

8 ann./ 187 kcal/ ann.

15 kommenttia:

  1. Pitäisikö ohjeessa olla öljyä?

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos! Öljy oli lipsahtanut ohjeesta pois. Lisäsin sen nyt. Jos haluaa tehdä tuhdimman version, niin öljyn sijasta voi laittaa esimerkiksi 50 g sulatettua voita.. ü

    VastaaPoista
  3. Meillä on tänään oikea Ruokailmiö-päivä! Teen kaalilaatikkoa ja tätä rahkaisaa mustikkapiirakkaa sun ohjeilla :) vähän arveluttaa kaalilaatikolle suunnitellun uunivuoan koko, noinkohan mahtuu koko setti siihen..

    VastaaPoista
  4. Hei, kivoja kokkailuhetkiä! Itsekin muuten tein kaalilaatikkoa pari päivää sitten, ei vieläkään kelvannut lapselle. Nyt on ruisjuuritaikina nousemassa, joten mulla on ohjelmassa leivän leipomista. Vauvakin jo vähän oireilee siihen malliin, että kohta meillä ihastellaan uutta elämää ü

    VastaaPoista
  5. Ei se kaalilaatikko yleensä oikein lapsille tahdo maistua, olen töissä päiväkodissa ja jotkut harvat kyllä syö parikin lautasellista :) nyt meni laatikoT uuniin, kaalia oli yli kilo ja jauhelihaa laitoin miehen mieliksi vähän enemmän joten eihän se kaikki yhteen vuokaan mahtunut. Onneksi on kapea leipävuoka, kaadoin siihen loput :D Voi että, teille on tulossa ennen joulua oikein toivelahja <3

    VastaaPoista
  6. Suurkiitos tästä ohjeesta! :) Oli yllättävän vaikeaa löytää tällaista ohjetta, jossa täyte ja taikina sekoittuvat toisiinsa, kunnes sattumalta löysin tänne.

    Kokeilin reseptiä pienillä muokkauksilla, ja oma versioni löytyy täältä: http://ohsplendid.blogspot.fi/2012/08/helppo-mustikkapiirakka.html

    VastaaPoista
  7. No sattupas, että löysit tämän ohjeen. Piirakoita on maailma pullollaan, ja kaikenlaisia versiota on kiva kokeilla. Itse olen tänä kesänä ollut ehkä enemmän kermaviilitäytteiden ystävä - tai tiedä häntä. Pitääpäs kurkata sun blogia!!

    VastaaPoista
  8. Pari viikkoa sitten käytiin miehen kanssa metsässä ryömimässä kahden ämpärin mustikkasaaliilla ja nyt kyllä mustikat vähenee :D Ihanat kuvat sulla ja niiiiiin hyvä resepti. Kiitos kovasti!

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Ja oikein, että kävitte ryömintäpuuhissa, sehän maistuu mustikkapiirakkakin niin paljon paremmalle, kun on marjat ite poiminu!

    VastaaPoista
  10. Voikohan mustikoiden tilalla käyttää raparperia? :)

    VastaaPoista
  11. Raparperia voi käyttää, mutta luultavasti sokerin määrää täytteessä joutuu lisäämään (luultavasti lähelle 1 dl). Raparperin kypsyminen kestää hieman pidempään, voisi kokeilla vaikka sellaista, että kypsentää piirakkaa 180 asteessa 40 - 45 min.

    VastaaPoista
  12. Olen kokeillut ja korvasin jauhon suurin osa mantelijauholla ja tosi hyvä tuli.Kohta menee taas yks satsi uuniin.Helppoja hyvä.Kiitos reseptistä !!

    VastaaPoista
  13. Tätäki on pakko kokeilla =P varmasti hyvää =D

    VastaaPoista
  14. Hei! Kiitos ohjeesta ja sen tuomasta inspiraatiosta! Muokkasin siitä asteen ruokaisamman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla tummalla jauhoseoksella sekä osan jauhoista chian siemenillä sekä pellavasiemenrouheella ja ripaus extrakaurahiutaleita. Sokerin määrän pidin samana, mutta pohjaan lisäsin lorauksen siirappia kun juokseva hunaja olikin loppu. Sitten vielä mausteiksi kanelia ja kardemummaa. Ainakin kokille kelpaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inspiraatio onkin parasta, mitä ruokaohjeista irtoaa! Mä oon kans kova muokkaileen ohjeita, ja joskus onnistuu ja joskus taas ei. Leivontaintoa!

      Poista