5. kesäkuuta 2011

Tuplasuklaamuffinit

Äkillisen leivontatarpeen iskiessä kaapista löytyi sopivasti ainekset näihin ihaniin isoihin muffineihin. Meillä on oikeasti melkoinen karkkivarasto kaapissa pahan päivän varalle. Monet ihmettelevät, että eikö niitä tule sieltä naposteltua. No, ehkä joskus tuleekin, mutta leivontapäiviä varten sieltä löytyy aina sopivasti suklaata.

Tuplasuklaamuffinit (12 - 14 isoa muffinia)

250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 rkl kaakaojauhetta
120 g sokeria
150 g suklaata reiluna rouheena (valko- ja maitosuklaata)

250 ml maitoa
90 ml öljyä
1 kananmuna

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Sekoita nestemäiset aineet ja yhdistä kuivien aineiden kanssa.
3. Lusikoi taikinaa vuokiin. Käytä peltistä muffinivuokaa tai tosi paksuja paperivuokia.
Paista 200 asteessa n. 20 min.
 
Voi kuorruttaa levyistä jääneillä suklailla tai suklaathan voi syödä ihan sellaisenaankin!

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näkösii kokkeilen tänään tai huomenna. Nam!!!!!! :D

    VastaaPoista
  2. Nämä menee huomenna kokeiluun. Toimii varmaan cupcakenakin eli voi päällystää?

    VastaaPoista
  3. Varmasti toimivat päällystettynäkin. Makeutta voi kyllä tulla helposti liikaakin, vai onko se suklaan kohdalla mahdollista ;)

    VastaaPoista