7. kesäkuuta 2011

Possupihvit ja maustevoi


Porsaan ulkofilepihvit pannulla

4 kpl porsaan ulkofilepihvejä
öljyä
voita

1. Anna pihvien lämmtä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
2. Nuiji pihvit kevyesti.
3. Kuumenna pannu ja lisää pannulle hieman öljyä ja voita.
4. Paista pihvejä 3 - 4 minuuttia per puoli (keskilämmöllä tai hieman kuumemmalla). Pintamausta paistettu pinta esim. suolalla ja pippurilla tai pihvimausteella.
5. Nosta pannulta suoraan lautaselle folion alle vetäytymään noin viideksi minuutiksi.

Maustevoi:
50 g voita
½ - 1 tl sitruunamehua
1 - 2 rkl tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä mikrossa.
2. Sekoita pehmeään voihin sitruunamehu, ripaus suolaa, tuoretta hienonnettua persiljaa ja mustapippuria myllystä.
3. Nostele seos lusikalla leivinpaperin päälle, muotoile pieneksi pötkäksi, kääri paperiin ja jähmetä jääkaapissa tai pakastimessa.
4. Leikkaa pari viipaletta maustevoita kunkin tarjoiltavan pihvin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti