15. kesäkuuta 2011

Kotitekoinen vaniljakastike ja mansikat


Tänä kesänä olen kerta kaikkiaan päättänyt sijoittaa tuoreisiin marjoihin. Aiemminkin taisin sen jo mainita. Kotimaiset saisivat vielä halveta hivenen, että niitä kehtaisi isommalle porukalle ostaa. Viimeksi tyydyimme taas hollantilaisiin mansikoihin.

Oikeasti menimme tiistaina kauppaan ostamaan pensasmustikoita, koska ne ovat Ellin herkkua. Tiskissä oli tasan kolme rasiaa (ne samat, jotka olivat siellä jo sunnuntaina) ja kaikissa oli hometta). Kerhossa kävimmekin muiden hanakkojen kotiäitien kanssa kiivasta keskustelua siitä, että tämähän on asiakkaan suoranaista haveksuntaa. Että kehtaavat myydä tuollaisia ihmisille. Kaikki eivät välttämättä syynää pakkauksia niin tarkkaan ja ne taas, jotka syynäävät, eivät varmasti osta. Kyllä omenissa ja tomaateissa kolhuja pitää sietä ja banaaneissa muutama musta läikkä, mutta homeisesta tavarasta ei kenenkään tarvitse maksaa!

No, kotiin tarttui siis mansikoita ja niistä tehtiin vaniljakastikkeen ja keksinmurujen kera kesäistä jälkiruokaa.

Vaniljakastike

1 kananmuna
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
1/6 vaniljatanko (siemenet)
(vaniljasokeria)

1. Vispaa kattilassa kananmunan rakenne huolellisesti rikki.
2. Lisää joukkoon vispaten maito, sokeri ja perunajauhot. Raaputa joukkoon vaniljatangon siemenet ja itse tangonkin voi laittaa kastikkeen joukkoon.
3. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä keitä kastiketta.
4. Nosta kattila kylmään veteen ja sekoita, kunnes kastike on jäähtynyt.
5. Ota vaniljatanko pois kastikkeen seasta ja tarkista makeus.


Lusikoi annoskulhoon vaniljakastiketta ja nosta päälle viipaloituja mansikoita sekä pari murennettua kaurakeksiä. Koristele mansikalla ja sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti