16. kesäkuuta 2011

Mokkapaloja ja paloja ilman mokkaa


Olo on ollut kuin perhepäivähoitajalla, kun yksi lapsi vaihtui tällä viikolla kolmeen. Olen yrittänyt keksiä kaikenlaista tekemistä, jotta aika kuluisi ja nahistelut jäisivät minimiin. Onnistuin, mutta itse olin kyllä jo aika poikki neljän päivän jälkeen.

Tänään ehdotin leipomista ja Ellin serkkupoika päätti, että tehdään mokkapaloja. Hyvä valinta ja harvoin toteutettu omassa keittiössäni. Nyt niitä leivottiin pellillinen kolmella erilaisella kuorrutteella. Osaan laitettiin valkosuklaata ja tuoreita mansikoita, osaan valkosuklaata ja nonparelleja. Illalla tuli tupa täyteen yllätysvieraita ja jokainen kuorrute sai kannattajia.


Taikinan sokerin ja rasvan määrää olen taas vähentänyt, rohkeimmat laittakoot sen, mitä alkuperäinen ohje (Kotiruoka) ohjeistaa. Maussa ei näillä tekemilläni vähennyksillä ollut mitään negatiivista vaikutusta. Lapset rikkoivat munat, vatkasivat, mittasivat ja sekoittivat kuiva-aineet, sihtasivat jauhoja ja nuolivat lopuksi tyytyväisinä kulhot ja vatkaimet.

Mokkapalat (uunipellillinen)

4 kananmunaa
2 dl sokeria (alkup. 3 dl)
75 g voita (alkup. 150 g)
2½ dl maitoa (alkup. 2 dl)
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute (uunipellilliseen)
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
4 rkl vahvaa kahvia (pikakahvijuomaa)

Vaihtoehtoisia kuorrutteita:
-valkosuklaata ja tuoreita mansikoita
-valkosuklaata ja nonparelleja

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2. Lisää joukkoon sulatettu margariini.
3. Siivilöi ja sekoita kuiva-aineseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Kaada taikina leivinpaperille uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
5. Sekoita kuorrutteen aineksen kattilassa. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja ainekset sekoittuvat tasaiseksi seokseksi. Levitä lähes jäähtyneen kakkulevyn päälle.

5 kommenttia:

  1. Heh, heh, taas meillä on samoihin aikoihin samat jutut mielessä. Mokkapalat on kyllä ihan huippu hyviä! Pitääkin kokeilla joskus tolla valkoisella kuorrutteella.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    En löytänyt muuta paikkaa kommentoida kuin tämän..Hei, hyvät sivut! Olen ekoja kertoja sivullasi. Kiva taustakuva! Kiva toteutus!

    Meillä muuten sama kotipaikkakunta!

    Ja nyt mokkapalojen kimppuun...

    -R-

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kiitos, taustakuvahan mudostuu tosiaan meidän ruokahuoneen lattiasta ja erinäisestä rekvisiitasta. Kiitos vain palautteesta, huomasin, etten mahda olla vieläkään järin juurtunut Imatralle, kun sanan kotipaikkakunta kohdalla mieleeni tuli heti se maalaiskylä, josta eniten olen kotoisin ü Juu, blogissani ei ole erityistä vieraskirjaa, mutta näihin teksteihin saa kommentoida oikeinkin mielellään!! Tulehan toistekin ja hyviä herkutteluhetkiä!

    VastaaPoista
  4. Moikkelis! Onkohan toi vaniljasokeri ihan pakollinen nimittäin meillä ei sitä ole ja kauppa ei ole parhain

    VastaaPoista
  5. Heippa! Vaniljasokerin voi jättää pois oikeastaan ohjeesta kuin ohjeesta, paitsi tietenkin vaniljaan perustuvista resepteistä. Eli ei tee ratkaisevaa eroa makuun näissä mokkapaloissa. Hyviä leivontahetkiä!

    VastaaPoista