17. toukokuuta 2011

Nopeat kaurakeksit


Välillä aina toteutan yhtä tosi hyvää systeemiä. Teen sunnuntaina paria eri ruokaa ja paljon, joten voin pysytellä pois ruoanlaittotouhuista muutaman päivän. Systeemissä on vain yksi miinus. Parin päivän jälkeen alkaa jo armoton pohdinta, että pitäisikö sitten kuitenkin vaikka leipoa jotain tai voisiko jotain ruokaa jo tehdä seuraavalle päivälle. Eli selviä vierotusoireita.

Tänään tilanteen pelastivat nämä nopeat kaurakeksit, joihin löytyy aineksetkin kotoa lähes aina. Nämä eivät ole siis niitä kauralastuja, vaan pehmeähköjä, murenivia ja makoisia pikkuleipiä. Tuunatkaa pähkinöillä, rusinoilla tai suklaalla, appelsiinin kuori taikinan seassa voisi myös tehdä terää.

Kaurakeksit (25 kpl)

3 dl kaurahiutalaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria (3/4 dl fruktoosia)
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
100 g voita sulatettuna

1. Sekoita kuivat aineet. Lisää muna ja sula voi. Sekoita.
2. Lusikoi kahdelle leivinpaperille nokareita (taikina leviää jonkin verran).
3. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

16 kommenttia:

  1. Voi että mitä herkkuja oot taas tehnyt! Mäkin tekisin vaikka mitä jos joku muukin niitä söis :P En ole tainnut koskaan tehdä keksejä, mutta töihin ajattelin tekaista jotain suklaisia kun jään lomalle. Pehmeät keksit ovat ihania, nämä kauraisat menis mulle varmasti kuin kuumille kiville! :) (ja juustopizza maistuis kanssa)

    VastaaPoista
  2. Mä vein suurimman osan naapuriin, kun mentiin iltateelle ü

    VastaaPoista
  3. voisiko joku "keksiä" kaurakeksirespetin, jossa olisi mahd. vähän sokeria?:) tosi hyvä ohje, mutta vähäsokerisempi riittäisi.

    VastaaPoista
  4. Sinällään tässä ohjeessa on normaalia vähemmän sokeria, usein itsekin vähennän sokerin määrää, aina kun mahdollista. Uskoisin, että koostumuksen kärsimättä tästä ohjeesta voi vielä vähentää sokeria, voi tosin olla, että murenevat helpommin, mutta sitten voisi kokeilla, että lisää vähän vehnäjauhoja ja ehkä himppasen vähentää kaurahiutaleiden määrää. Kokeilet vaan rohkeasti! Jos lopputulos on liian mureneva, niin siitä voit sitten tehdä pappilan hätävaraa tai ripotella uuniomenoiden päälle ü

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla. Ehkä näit toisenkin kaurakeksireseptin blogissani, ne keksit kun ovat niin hurjan murenevia! Itse aina haaveilen, että seuraavalla kerralla kastan osan kaurakekseistä vielä sulaan suklaaseen ja kuorrutan sillä tavalla, mutta vieläkään en ole unelmaa toteuttanut...

    VastaaPoista
  6. Minä käytän sokerin sijaan makeutusjauhetta/steviaa ja vehnäjauhojen tilalle mantelijauhoa. Makeutusjauhetta ei tarvi paljoa, jos laittaa kookoshiutaleita :)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania kaurakeksejä, kiitos tästä reseptistä! :)

    VastaaPoista
  8. Mantelijauhot voisivat tosiaan sopia hyvin kauran kanssa ja sitomiseen riittää ilmeisesti tuo kananmuna. Reseptit ovat juurikin varioimista varten, vai mitä! Meillä ei makeutusaineisiin niin kovin uskota, joten en ole kokeillut, mutta mielenkiinnosta kysyisin, että vaikuttaako miten kovasti makuun? Äitini nimittäin ei pitänyt steviajauheen mausta raparperipiirakassa ja siksi jäin sitä pohtimaan.

    Jenna, hyvä kun maistuu! Kotimainen kaura se on herkkua!

    VastaaPoista
  9. Mä tein näistä sellasen oman muunnoksen kun ensin testasin ihan normaali reseptin. Eli jaoin taikinan kahteen eri kulhoon ja toiseen lisäsin 2,5 rkl kaakaota (kaakaohiirelle ois saanu olla vielä hitusen enemmän...) ja toiseen 0,5 tl kanelia. Nää kaneliset oli mun mielestä parempia, kun taas siippa tykkäsi kaakaokaura- versiosta.

    VastaaPoista
  10. Heippa, hauskoja muunnoksia! Tuo kaneli kuullostaa mun suuhun sopivalta. Voisi lisätä toki myös suklaapaloja, kuivattuja marjoja tai appelsiininkuorta, vaniljaa, tai vaikkapa niitä m&m-karkkeja, jos oikein villiksi rupeaa ü Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/kaurakeksit/ Tuossa ohjeessa ei ole kuin 3rkl sokeria, mutta korvattu aika suurella määrällä jauhoja..

    VastaaPoista
  12. Tosi hyviä tuli kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  13. Just tekemässä noita... Toivottavasti tulee hyviä :)

    VastaaPoista
  14. Aloin äsken tekemään näitä ihanuuksia ja olin jo ihan loppusuoralla taikinan kanssa, kunnes huomasin että kananmunat oli päässeet loppumaan! Yritin siinä sitten keksiä mikä muu voisi toimia sidosaineena taikinassa ja päädyin mango pilttiin, joka toimi yllättävän hyvin !

    VastaaPoista
  15. Itsenäisyyspäivän juhlien kotikatsomoon tein muunnetulla ohjeella kaurakeksit juustojen kaveriksi. Jätin pois sokerin ja leivinjauheen, lisäsin hiukan suolaa ja grahamjauhoja. Puolet kekseistä söimme jo aattona homejuuston kanssa! Muuten suolaiset pikkuleivät ovat Bulgariassa erinomaisen hyviä, niitä myyvät kaupat. Sokerisille ei ole sopivaa laatusanaa suomenkielessä, nam nam! Herkkuhetkiä kaikille kokelijoille!

    VastaaPoista