10. toukokuuta 2012

Savulohikiusaus (vaikka äidille!)

Tätä erittäin simppeliä kotiruokaa on tarjottu meillä sekä viime että tällä viikolla, koska se on koko perheen makuun. Ja oikeasti hyvin yksinkertainen tehdä ja valmistumisen ajan voi hyvin tehdä huoletta pihahommia, ei ole niin minuutin päälle, jos unohtuu hetkeksi uuniin.

Tämän ruoan valmistaa kuka tahansa kotikokki, vaikka vähän nuorempikin, äitienpäiväruoaksi. En tiedä, mitä meillä syödään, mutta jotain ajatusta tuo mies taitaa hautoa. Joillain tahollahan äitienpäivää arvostellaan ja koreillaan, kuinka jokainen päivä on äitienpäivä. No, on joo varmaan, mutta jostain syystä se ei aina näy arjessa, joten minulle on erittäin tervetullut sellainen päivä, jolloin mies ja lapset saavat hyvän syyn hemmotella minua. Eikä sen tarvitse olla yhdessäoloa ja itsekoristeltua korttia kummempaa, mutta äitienpäivänä kaikkien mielissä on varattu nimenomainen paikka sydämellisille ajatuksille. Siinä ei ole mitään alistavaa tai muita alentavaa. Hus sellaiset höpisijät. Muistetaanhan muuten kaikki kertoa aina välillä, miten hyvin iskä tekee juustosiivuista hymynaamoja tai äiti pumppaa pyöränkumeihin ilmaa - ihan arkisistakin asioista!

Olen lisäksi toivonut punaisia Nokian kumppareita ü Ystäväni toivoi tuulihousuja. Joten ainakin täällä arvostetaan ihan käytännön lahjoja (kunhan ne ovat toiveiden mukaisia, eikä vihjeitä tyyliin "näin olet parempi äiti", heh.

Mutta menkäähän syömään!

Savulohikiusaus


1 kg peruna-sipulisekoitusta
300 - 400 g lämminsavulohta
1 ruukku tilliä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa
2 dl kevytmaitoa

1. Perkaa savustettu kala pieniksi paloiksi.
2. Levitä puolet jäisestä peruna-sipulisekoituksesta vuokaan. Lisää kalapalat ja hienonnettu tilli.
3. Lisää päälle loppu peruna-sipuliseos.
4. Sekoita kerma, maito, suola ja mustapippuri. Kaada seos vuoan päälle.
5. Paista 175 asteessa reilu tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti