2. toukokuuta 2012

Arvontapalkinto postiin, mars!

Lomaillessani huhtikuussa laitoin blogiin keväisen arvonnan, jossa kerroitte kevään vaikutuksesta ruokapöydän tarjottaviin. Arvatenkin vastauksissa esiintyi paljon salaatteja, keveämpiä ruokia, parsaa, kirpeitä ja hedelmäisiä tarjottavia ja värikkyyttä. Ja jäätelöstä oli tietenkin puhe!

Arvonnan onnekas oli tällä kertaa Kanelibasilika, joten nyt tulee paketti sinne päin. Paketissa on tällä kertaa jälkiruokakirja ja lakritsaista suklaata. Keväinen keittokirja sisältää hedelmä- ja marjareseptejä ja kun kirjaa kurkistin, niin heti bongasin pari ohjetta, jotka pääsisivät meidän keittiössä kokeiluun.3 kommenttia:

 1. Postiluukusta kolahti juuri arvontapalkinto. Aivan ihanan herkullisia jälkkäriohjeita ja ne tulikin tarpeeseen. Jälkiruokapuoli ei oo mun vahvuus ja pakastemarjoista pitäisi päästä eroon. Suklaan säästän illaksi, kun saan Helmin nukkumaan ja jääkiekkomatsi alkaa :) Kiitos kaunis!

  P.s En tiedä onko tullut aiemmin ilmi, mutta Helmin mummin mökki on siinä teidän kulmilla Joutsenossa. Täytyykin kysellä sulta joku hyvä vinkki Imatran ravintoloista/kahviloista kesää varten. Vuoksenniskalla sijaitsevasta konditoriasta on aina tarttunut herkkua mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kirja miellyttää silmää!
   Joutseno on jossain teksteissäsi vilahtanut.
   Ei Imatralla nyt mitään hurjan erityisiä kahviloita tai ravintoloita ole. Mietitääns.
   No se Vuoksenniskan konditoria Miilia on kiva. Samoin Imatrankoskella Tainionkoskentiellä sijaitsevan Kukka-aarteen kahvio (sisustettu vanhoilla esineillä ja vähän erikoismeininkiä..)Vuoksenniskan torilla (ti ja pe) voi käydä kunnon muurikkalettukahveilla. Prego Imatrankosken keskustassa, torin laidalla on suosittu, mutta jotenkin etäinen ja valikoima uusiutuu todella niukasti, joten pitkällä tähtäimellä ei niin hauskaa. Leivonnaiset on kuitenkin maistuvia. Vaihtelua voi hakea Koskenpartaan (kävelykadun) cafe Juliasta, jossa on mukava valikoima kotoisia ja juhlavampia herkkuja. Erityisesti terassi hyvä paikka nauttia ihmisten katelusta. Koskenpartaalla on myös Toivosen leipomon uusi konditoriakahvila, mutta viihtyvyydestä ei voida puhua samassa lauseessa. Kylpylän suunnalla (Ukonniemi, Lammassaari) löytyy vaatimattomia kahviloita (Kolme ankkuria, Ukonlinnan retkeilymaja), joissa voi kuitenkin kivasti nauttia Lammassaaren ihanista ulkoilumaastoista ja Saimaa-näkymistä.
   Buttenhoffilla hyvä ruoka ja lounas, vaikka sisustus voikin äkkiseltään yllättää vanhuudellaan, Martinakin maukas, Rossosta en tohdi sanoa oikein mitään. Kylpylän Kastanja ei taida kesäaikaan olla auki.
   Kesäisin käymme Lappeenrannan kasinolla lounaalla ja Linnoituksen alueella on kivoja ravintoloita (Krouvi ym.). Ja se Kahvila Majurska ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Kirjoitinkin ne ylös kesää varten. Mulle jo viikko metsän keskellä tekee sen, että on pakko päästä kaupunkiin katselemaan ihmisiä ja pientä kuhinaa :)

   Poista