25. huhtikuuta 2012

Isot marengit turkinpippurissa


On oikeastaan vääryys kuvata kaikkea herkullista ja levitellä kuvia netissä. Alkaa tehdä mieli kaikkea, alkaa harmittaa, kun ei löydy aineksia kotoa, alkaa sopivan vapaan hetken metsästys - samoin mielialan - ja vielä kaiken kukkuraksi  pitää löytää tilaa vatsastaan ja uskotella itselleen, että herkuttelu silloin tällöin (tai jatkuvastikin) on ihan ookoo. No, tällainen vallaton mieliteko kuva löytyi Soul Kitchenin postauksesta Marenkeja suklaalla ja suolapähkinöillä.

Omani tein turkinpippurirouheella maustettuna. Tykkään. Keksinpäs, mitä ihanaa siitä turkinpippurirouheesta voi tehdä. Varoituksen sana silti: Vaikka kuinka tekisi toista marenkia mieli heti perään, niin ei kannata. Saattaapi tulla sokerinen olo.

Pst. Ranskalainen marenki: Sokeri-valkuaisseosta ensin kuumennetaan, jotta sokeri sulaa ja sitten jatketaan vatkausta. Vitsi, mitä tököttiä ja niin herkun näköstä. Keltuaisista voit sitten seuraavana päivänä leipoa jotain, jos sokerihumalaltasi pystyt. (Myöhemmin tulossa juuri sopiva ohje vuohenjuustopiiraista.)


Turkinpippurimarengit

4 valkuaista
220 g luomuruokokidesokeria (tai hienoa sokeria)
50 g turkinpippurirouhetta
(2 palaa suklaata)

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
2. Mittaa kulhoon sokeri ja lisää valkuaiset.
3. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta kulho kattilaan päälle (vesihaude). Vatkaa sokeria ja valkuaisia jatkuvasti vispilällä, kunnes seos kuumenee.
4. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy ja muuttu myös melko jäykäksi.
5. Sekoita joukkoon turkinpippurirouhe. Sulata esim. minigrip-pussissa pari palaa suklaata, jos haluat marenkiin hieman raitoja. Kääntele sula suklaa marengin joukkoon.
6. Nostele marenkikekoja (12 kpl) leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 asteessa n. 40 minuuttia ja katkaise uunista virta ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä! :)

    VastaaPoista
  2. Tein täysin ohjeen mukaan ja tuli täysi floppi - paloivat ja turkinpippuri maistui aivan palaneelle. :(

    VastaaPoista
  3. Apua! Palanut ei maistu kyllä koskaan hyvälle. Tietenkin marenkien koollakin on merkitystä, mutta oletko aivan varma, että lämpötila oli korkeintaan tuon 150 astetta? Tosi harmi! Uunien lämpötilatkin saattavat heittää keskenään jopa 50 astettakin, itsekin olen todennut, että omani näyttää hieman alakanttiin. Aina on siis pidettävä silmällä. Joissain marenkiohjeissa läptila on matalampi, mutta silloin toki on pidettävä kauemmin uunissa, esimerkiksi 1,5 h. Ja alatasolla tai alemmalla keskitasolla kannattaa paistaa.

    VastaaPoista