1. huhtikuuta 2012

Pääsiäisleipomuksia

Porkkanamuffinit pääsiäiskarkein

Päivitetään vähän tätäkin listaa! Pääsiäinen on ihana keltainen piristysruiske kevään korvalla. Kuten kaikki muutkin pyhät, pääsiäinen edustaa meille yhdessäoloa ja niiden rakkaiden seurassa vietettyä aikaa ja usein muutamaa rentouttavaa vapaapäivää. Muistissa on kyllä pääsiäisen alkuperä, mutta ennen kaikkea pääsiäinen tuo viimeistään kevään ja uuden alun.

Sitruunarahkapuustit

Sitruunarahkapullat

Sitruunapuustit

Normaalin puolen litran pullataikinan väliin/ päälle leivottiin rahkaseosta (1 prk rahkaa, 1 kananmuna, sokeria) ja kirpeän raikasta sitruunatahnaa. Puolet taikinasta tein kierrepulliksi ja toisen puolen oikein perinteisen rahkapullan malliin.

Persikka-rahkapullat

Pääsiäisen aikaan ei voi unohtaa persikka-rahkapullia!

Porkkanakakku ja suloiset Anthon Berg maitosuklaamunat

Porkkanakakku ja porkkanamuffinit

Porkkanakakun (kuva yllä) reseptin löydät täältä ja puolitettuna ohje on juuri sopiva 24 cm irtopohjavuokaan. Toisesta puolikkaasta väsäsin noita pikkukarkein koristeltuja muffineita.

Mokka-suklaakakku pääsiäisen aikaan

Mokka-suklaakakku

Tätä mokka-suklaakakkua tein nyt toistamiseen. Ja koristeluun sain vinkkiä aurinkoisen Luumukan blogista.


Sitruunapiiras

Pääsiäisen ajan ehdoton herkku on myös sitruunapiiras!

2 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä leipomuksia! :) kauhea paikka tämä sun blogi tällaiselle makeasta tykkäävälle... :P nyt maistuisi pääsiäiskarkein koristeltu porkkanamuffari!

    VastaaPoista
  2. Tein noita Ellin synttäreille. Porkkanakakku on mun nouseva suosikki... hmph, ja niin kaikki muukin ü Taidan myös olla aika vietävissä, mitä tulee makeaan. Ja voi miten suloisesti mokka-suklaakakkua synttäreillä kommentoitiin, että se kakku taitaa kuulua top 2:een mun tekemistä kakuista makunsa puolesta.

    VastaaPoista