5. huhtikuuta 2012

Kevätarvonta ja lomailua!


***Saa osallistua vielä 21.4. asti***
Ihana kevät on täällä ja Ruokailmiö pitääkin pienen kevätpaussin. Lieden ääreen ja kapustan varteen palataan huhtikuun loppupuolella vapputunnelmissa!

Mutta sitä ennen tuikitärkeä mieltäpiristävä arvonta/ kilpailu:

Millaisiin ruokiin ja leipomuksiin kevät inspiroi juuri sinua? Tai millaista ruokaa mielit, jos et itse ehdi kauhaan tarttua?

Vastaa kommentoimalla tähän kirjoitukseen viimeistään  21.4. ja ainakin rekisteröitymättömien (ja jos ei yhteystiedoissa ole esim. sähköpostia) kannattaa jättää myös email-osoite!

Palkinto arvotaan vastanneiden kesken 22.4. ja se on perinteiden mukaisesti yllätys, mutta paljastettakoon sen verran, että löytyy syötävää sekä silmille että suulle ü

(Ed. kilpailuissa on kyselty leivonnaisista ja kesäkahviloista.)
 

21 kommenttia:

 1. Varsinainen ruoanlaitto pyrkii enemmän ja enemmän suuntautumaan ulos. Tekee mieli nuotion ja grillin äärelle. Maaliskuussa on useamman kerran meillä avattu grillauskausi. Kevät innostaa värikkäisiin ruokiin, vihreisiin, keltaisiin. Värikkäitä salaatteja, keväisiä kakkuja. Kevät on usein juhlien aikaa ja vaikka juuri nyt ei varsinaisia juhlia lähipiirissä olekaan, mielessä pyörivät tuulihatut ja voileipäkakku. Voileipäkakusta tulee mieleen Pääsiäinen. Savukala, kananmunat, pienet suolaiset naposteltavat luovat myös mielikuvaa Pääsiäisen ruokatarjoiluista. Lähestyvä vappu taas saa ajattelemaan simaa, munkkeja, rosetteja, tippaleipiä, ehkäpä omatekoisia lihapiirakoitakin.

  Silloin kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta tarttua kauhan varteen, huomaa yleensä kaipaavansa aivan peruskotiruokaa ja yksinkertaisia juttuja. Opiskelin restonomiksi ja kun tunnilla valmistettiin erilaisia gourmet-ruokia, huomasi kaipaavansa tavallista kotiruokaa ja moni muukin sanoi aivan samaa. Olen esimerkiksi iän myötä oppinut arvostamaan suuresti aivan tavallista kotipullaa ja se on yksi suosikkileivonnaisistani, sopiva niin juhlaan kuin arkeen. Kysymyksesi herätti paljon ajatuksia ja tätä pohdintaa voisi kai vain jatkaa ja jatkaa;).

  VastaaPoista
 2. Salaatit ovat käyneet useammin mielessä, ja yksittäisestä raaka-aineesta tällä hetkellä ehkä eniten himoitsen tuoretta parsaa.

  Leipomuksista varsinkin näin pääsiäisenä on mielessä vilahdellut kaikki hedelmäiset kakut ja piirakat. Ei niinkään suklaiset, mikä sekin on yksi kevään merkki, kaipaa leivonnaisiinkin raikkautta :)

  VastaaPoista
 3. Kevätruoat ovat keveämpiä kuin raskaat talviruoat, paljon kasviksia, vihanneksia ja enemmän kalaa ja kanaa kuin punaista lihaa. Jauhopeukaloa on kutittanut kevään edetessä enemmänkin, kirpeitä ja raikkaita leipomuksia suositaan täälläkin :) mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Kevään myötä nousee kasvis ruuat ja salaatit kovasti ykköseksi. Kevättä ja kesää kohti tekee mieli keventää. Muutenkin olen enemmän kasvisruoka ihminen no kana menee aina, mutta sekin keväisin enemmän salaatissa. perussalaattiin muunneltuna erilaisilla värikkäillä ja pirteillä jutuilla. Hedelmät ja marjat on myös suosikkeja ja pakastimen tyhjennys marjoista on kanssa mielessä. Leivonta aina jonkin veran keväällä hiipuu ja aika pitkälle se on ihan peruspullaa. Tietenkin vappu tuo pienen poikkeuksen tippaleipineen, munkkeineen ja keitinpiirakoinen sekä juomaksi simaa. Kevät piristää mieltä ja antaa luovuutta myös ruuanlaittoon.

  VastaaPoista
 5. Mullaki tahtoo olla niin, että kevättä kohti yrittää keventää :D Leipomuksissa tulee kummasti (liekö osuutta pääsiäisellä) keltainen väri esiin.

  VastaaPoista
 6. Blogissani sinulle tunnustus :)
  http://omaaaikaa.blogspot.com/2012/04/haasteita-ja-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
 7. Tuleva kesä ja grillaaminen kutkuttavat jo mieltä ja makuhermoja (vaikka itse grilli on vielä hankkimatta!) ja ehkä siksi tällä hetkellä tekee mieli ruokia, joita voisi valmistaa myös grillaamalla ja niiden lisukkeita. Tänään valmistuu salsa verdeä, paistettua kanaa, valkosipuliperunoita ja wokvihanneksia. Salsa verde oli se, mitä alkoi tehdä mieli näin keväällä :)

  Jos en tekisi ruokaa itse, niin viime päivinä on tehnyt kovasti mieli thaimaalaista ruokaa, eli ehkä kipaisisin hakemassa sitä :) Tai intialaista tai kiinalaista, joka tapauksessa jotain aasialaista! Nam!

  VastaaPoista
 8. Grilliruoka on ehdottomasti kevään juttu. Ei malta odottaa, että saa grillikauden avattua ja kyytipojaksi salaatteja, jotka olleet vähemmistöllä talvella. Grilliruoasta ihanan tekee sekin, että yleensä se mies joka hoitaa sen grillauksen, niin ruoanlaitto vastuu siirtyy itseltä pois :) Itse jaksaa sitten panostaa kevään juhlien ruokapuoleen, kuten pääsiäinen, vappu, äitienpäivä.

  VastaaPoista
 9. "Keventää" on ruokavaliossani aika vieras sana. Tärkeintä on monipuolisuus, eli nautin keveistä lisukkeista ja lounaista. Siitäkin huolimatta näin keväälläkin keveys jää usein vain haaveeksi, sillä sydän vetää leipomaan. Kevät muistuttaa lähestyvästä kesästä, jolloin saa nauttia täysin rinnoin hyvien ystävien ja perheen seurasta. Vaikka talven keskellä mikään ei piristä enempää kuin kahvihetki ystävän kanssa, keväällä keittiössä hääräilyyn löytyy enemmän energiaa, ja kellojen siirto taaksepäin tuntuu tuovan yhteisiin kalentereihin ainakin hieman lisää joustoa ja aikaa. Leipomukset tekevät arkisesta päivästä pienen juhlan, ja harvoin läheisiä voi ilahduttaa niinkin helposti kuin leipomalla.
  Kevään käynnistää virallisesti persikoilla koristettu rahkapiiras, vaikkakin on saanut vastikään kovan vastuksen marjaisesta juustokakusta.

  Laura (honkanenlaura@hotmail.com)

  VastaaPoista
 10. Kummasti ulkona ruoan laitto ja syöminen houkuttavat kevään edistyessä koko ajan enemmän ja enemmän. Enää ei tee talven tavoin mieli pitkään hautuneita ruokia joissa maut ja ainekset sekoittuvat vaan selkeyttä. Ainekset enemmän perusmuodoissaan. Kasvisten osuus ruokavaliossa kasvaa ainakin meidän perheessä. Ruokaisat salaatit kuuluvat meillä kevätaikaan ja heti kun säät sallivat tehdään retkiä joissa eväänä on sormisyötäviä ruokia kuten esim. täytettyjä rieskoja.
  ahlfors(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Raikkaita piirakoita. Nimimerkki Neiti Kesäheinä.

  VastaaPoista
 12. Enemmän kalaa ja kanaa, vähemmän lihaa. Erityisesti jauhelihan käyttö vähenee kevään edistyessä. Kasvisten osuus kasvaa, samoin ruoan kaikkinen värikkyys. Ja tosiaankin, puuroja ja kiisseleitä tulee keiteltyä pakastimen tyhjennyksen takia.
  Arvonnassa mukana myös..

  VastaaPoista
 13. Kyllä kevättä kohti mennessä ruoka ainakin minulla keskittyy yhä enemmän perusmakuihin eli ei mitään kaikki-sekaisin-pataruokia vaan maukkaita perusmakuja yksinkertaisesti tehtynä.
  kaiuspisteahlforsatelisanetpistefi

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Kesää kohden tekee mieli kevyempää ja helpompaa ruokaa. Mm. Erilaisia salaatteja on mahtava tehdä. Keittiössä ei tee mieli viettää pitkiä aikoja vaan kaipaa ulos aurinkoon (paitsi sadepäivinä). Sormet onkin syyhynneet jo pitkään, että saisi grillin kaivettua kinoksesta, jotta pääsisi grillailemaan. Tänä kesänä onkin tarkoitus vihdoin hankkia se kauan haaveissa olut pizzakivi grilliin. Jällkäreissä ja leipomuksissa haluaa kevyitä ja raikkaita makuja ja paljon marjoja. Ja itse tehtyä jätskiä unohtamatta! Tulkaapa kesällä käymään, ni tehdään joku herkkujätski! :)

  VastaaPoista
 16. Hedelmät ja salaatit tulevat isompaan osaan ruokavaliossa kevään myöten, kun energiataso alkaa muutenkin pikkuhiljaa nousta talven hiljaiselon jälkeen. Hiilihydraattien osuus pienenee..
  teijapistelentoatelisanetpistefi

  VastaaPoista
 17. Kyllä sitä grilli on sellainen mitä keväällä kaipaa ja grillissä valmistettavat ruoat. Monesti tykkään tehdä raikasta kastiketta perunoille tomaatista, paprikasta, sipulista ja bonjourista (raikasta,paljon makua ja TODELLA HYVÄÄ). Lisäksi pihvejä, salaattia yms. Leipomisessa tulee pakastimen tyhjennys eteen että saa lisää tilaa joten mansikkaa tulee käytettyä ja kesää mietittyä :D Silloin kun en kerkeä ruokaa tekemään niin alkaa vain haaveilla kaikesta hyvästä ruoasta hyvässä seurassa niin gourme kuin muistakin ruoista.

  VastaaPoista
 18. Kevät nostaa parsakuumeen ja myös erilaiset salaatit alkaa houkuttaa yhä enemmän.

  Ja silloin kun en jaksa kokata, niin meillä kyllä tartutaan aika auliisti take away-ruokaan. Intialaista, thaikkuruokaa... ja välillä pitää saada McFeast :)

  VastaaPoista
 19. Minulla pinaattikeittoon ja mokkapaloihin tullut innostus nyt :) kiva arvonta.

  VastaaPoista
 20. keväällä tulee munkki himo lienee vapun syytä ja parsa tänä vuonna kenteis omasta maasta :)

  VastaaPoista
 21. Ihanaa parsaa.... Ja grillikausi alkaa. Mahtava päästä taas mökille grillailemaan kaikkea hyvää. Lihaa, makkaraa, vihanneksia.....Niin. ja kalaa tietenkin. Uusia salattiohjeita yritän bongailla, eli vihjeeksi Katjuzqalle!

  VastaaPoista