6. huhtikuuta 2011

Pannukakku eli pannari

Melkoinen vääryys on se, etten ole vielä laittanut tänne pannarin ohjetta. Kiistattoman hyvä jälkkäri ja välipala. Lisukkeilla voi tehdä arkista ja todella juhlavaa.
Kotona meillä oli pienenä tosi usein pannaria ja omatekoista mansikkahilloa. Tämän perinteen siirrän totisesti omille lapsilleni. Tosin ehkä suosikkilisukkeeni pannarin kanssa on omatekoinen omenasose, tämä on totisesti peruja mummolasta.
Äitini tekee parempaa pannaria kuin minä. Ihan sama vaikka ohje on sama, mutta joku ihme siinä on. Tästä reseptistä en ole enää varma, mistä se on peräisin, mutta keskeinen raaka-aine on voisula ja sitä en jätä pois, koska se tekee pinnasta ihanan maukkaan! Ja päälle omatekoista ripauksella kanelia maustettua omenasosetta. Mmmm!


Pannukakku (uunipelillinen)

3 huoneenlämpöistä kananmunaa
4 dl kevytmaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl kevytmaitoa
3 rkl voisulaa

Yhteensä ohjeeseen tulee siis 9 dl maitoa.

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta.
2. Lisää suola, sokeri ja jauhot vispaten taikinasta sileää velliä.
3. Lisää loppu maito ja voisula ja anna turvota puolisen tuntia.
4. Paista 175- 200 asteessa 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. kumpi nuista on oikea maitomäärä??
    Mulla on sellanen ohje pellilliseen johon tulee maitoa 8dl ja voisulaa 100g, ai että tulee hyvvää!! :D just pari iltaa sitte tekasin sitä ja kaikki meni lähes kerralla!
    -jei-

    VastaaPoista
  2. Oi, ehkä ohje on hieman epäselvä. Maitoa tulee yhteensä 9 dl, mutta se lisätään kahdessa erässä. Pannari on tosiaan herkkua ja uunituoreenahan se on parhaimmillaan!

    VastaaPoista
  3. ohjeesta taitaa puuttua vielä jauhomäärä :)
    -jei-

    VastaaPoista
  4. Heh, ,mahtavaa, miten kassalla olen voinut olla, kun tätä ohjetta olen kirjannut.. anteeksi vain! ü

    VastaaPoista