Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
11. huhtikuuta 2011
Cookies
Ellin synttäritarjoiluja nämäkin. Tein näitä eka kertaa reilu kolme vuotta sitten. En ole oikein keksin ystävä, mutta nämä amerikkalaiset keksit ja tietenkin kotoisat kaurakeksit (-lastut) ovat herkkua!
Näihin kekseihin voi sujauttaa suklaata (kaikkea laatua), lempipähkinöitä (myös suolapähkinöitä) ja rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä. Jos ei pidä esim. rusinoista, niin taikinaan voi laittaa enemmän vaikkapa pähkinöitä. Saa siis varmasti oman maun mukaisia. Ohje on lisäksi helppo: ken jaksaa, vatkaa voin ja sokerin kuohkeaksi, ken ei, niin huolellinen sekoituskin riittää.
Ps. Tykkään enemmän maitosuklaasta kuin tummasta suklaasta näissä kekseissä!
Cookies from the States (n. 50 kpl)
200 g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
100 g pähkinöitä (pekaanipähkinöitä)
100 - 150 g suklaata rouhittuna
1. Pehmitä voi mikrossa. Lisää sokerit. Vatkaa vaahdoksi (tai sekoita voimakkaasti jonkin aikaa).
2. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Sekoita.
4. Nosta pellille nokareita (noin 15 kpl/ pelti).
5. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Tunnisteet
keksit,
leivonnainen,
suklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sinulle löytyy pieni yllätys blogistamme!
VastaaPoistaHei! Oih, kiitos! Olipa mukava kevätyllätys ü
VastaaPoistaOnko fariinisokeri pakollinen? :O
VastaaPoistaFariinisokerin voi korvata tavallisella sokerilla näissä kekseissä. Fariinisokeria käytetään muutamasta syystä: siinä on karamellimainen maku ja kosteampi rakenne ja se tuo leivonnaisiin kullanruskeaa väriä. Mutta kekseissä sen voi tosiaan korvata tavallisella sokerilla. Jossain kakuissa ja simassa sitä kuitenkaan ei kannata korvata. Maku kärsii.
VastaaPoista