25. huhtikuuta 2011

Pavlova marjojen kera


Ihanaa! Pääsiäisen pöytään olisi sopinut hedelmäpavlova, mutta pekäsin liiallista makeutta, ja toteutin pavlovan kuitenkin marjojen kera. Harmi, että oli käytettävä ulkolaista marjasekoitusta, mutta kuumensin marjat hyvin (keitin muutaman minuutin) ja annoin seoksen jäähtyä ja jähmettyä aina seuraavaan päivään.

Tämä on kyllä ihana jälkkäri ja sopii myös vilja-allergikoille. Marengin voi joko pursottaa tai vain levittää leivinpaperille. Itse pursotin, mutta sain aikaan erittäin sokeritahmaisen keittiön enkä ollut ollenkaan varma, maksoiko lopputulos vaivan. Ja Ellille annoin vatkaimen puhdistettavaksi ja hän sai sokeritahman riittämään ilmiömäisesti lähes kaikkiin irtotavaroihin keittiössä.

Pavlova 8:lle

Pohja:
6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1½ tl omenaviinietikkaa

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl aitoa vaniljasokeria
400g tuoreita marjoja tai pakastemarjasekoitusta


1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri desi kerrallaan ja vatkaa aina, kunnes sokeri sulaa marengin joukkoon..
2. Sekoita perunajauhot viimeiseen sokerierään ja vatkaa sokeri marenkiin. Lisää vielä lopuksi etikka.
3. Piirrä leivinpaperille ympyrä (halkaisijaltaan 24 - 28 cm) ja pursota tai leivtä marenki paperille pyöreään muotoon. Kakun reunat saavat olla keskiosaa korkeammat. Voit pursottaa myös pieniä marenkeja koristeeksi käytettäväksi.
4. Paista 110 - 125 asteessa 1½ tuntia. Nosta varoen jäähtymään ritilälle. Täytä samana tai seuraavana päivänä ja tarjoa heti täyttämisen jälkeen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi (sopivan löysäksi)  ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Levitä kerma marenkipohjalle.

6. Lisää päälle marjat. Jos käytät ulkolaista marjasekoitusta (esim. Pirkka), kuumenna marjat hyvin (väh. 2 minuuttia) ja anna jäähtyä aivan kylmäksi ennen kerman päälle levittämistä.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, meillä tehtiin myös Pavlovaa pääsiäisenä. Ihan ekaa kertaa ikinä. Oli kyllä tosi hyvää ja hirveen helppo tehdä.

    VastaaPoista
  2. Eikö oo hyvää?! Helppo on, varsinkin ilman pursottamista. Aikaahan se vie, mutta etu on se, että pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä.

    VastaaPoista