9. lokakuuta 2014

Pehmeän valkosipulinen sosekeitto


Syksyruokaa yksinkertaisimmillaan! Kasvissosekeittoa piristää nyt kevyesti paahdettu valkosipuli ja reilu kourallinen tuoreita yrttejä. Ei kaipaa yhtään enempää selostusta!

(Pystysuoran kuvan lataaminen ei tänään onnistunut. Tuo yläoleva kuva on siis laitettu "vaakatasossa", toivottavasti se ei päätä kääntyä joku kaunis hetki...)

Valkosipulinen kasvissosekeitto

25 g voita
3 (isoa) valkosipulinkynttä
1 (100 g ) sipuli
500 g kukkakaalia
250 g porkkanaa
250 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 l vettä
1 tl suolaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

1. Kuori valkosipulinkynnet. Pilko paloiksi ja paahda pannulla voissa, kunnes ne saavat aavistuksen väriä. Lisää pilkottu sipuli ja paloiteltu kukkakaali, porkkanat ja perunat. Kuullota hetki.
2. Siirrä ainekset kattilaan, lisää vesi ja suola ja keitä kasvikset rauhassa kypsäksi.
3. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma sekä hienonnetut yrtit. Tarkista maku.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti