18. syyskuuta 2014

Bataatti-jauhelihapata


Blogipäivitys suoraan mummolasta! Tarkoittaa siis sitä, etten pääse muokkaamaan kuvia mutta myös sitä, että pääsen vaihteeksi valmiiden patojen ääreen. Tätä ruokaa kokattiin kotona jo ennen lähtöä.

Tämä ruoka on vapaa muunnokseni löytämästäni kvinoachilin ohjeesta (VoiHyvin). Tästä meillä tykkäsi koko perhe. Hellalla valmistuvat yhden astian ruoat ovat muutenkin käytännönläheistä arkipäivän luksusta. Kun ruoan pohja valmistuu tomaatista ja sipuleista, niin on melko varmaa, että ruoasta tulee maukasta. Tämä taipuu hyvin myös vegaaniruoaksi, kun jättää jauhelihan pois ja lisää hieman linssien määrää. Mausteiden määrän voisi lähes tuplata, mutta oma patani on miedompaa, koska kaikki söivät sitä 1-vuotias mukaanlukien.

Bataatti-jauhelihapata (4:lle)

300 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
3 - 4 dl vettä (lisää tarpeen mukaan)
½ tl chilijauhetta
1 tl savupaprikaa
½ tl juustokuminaa
mustapippuria myllystä
n. 1 tl suolaa
1 dl kvinoaa
1 dl vihreitä linssejä
500 g bataattia
1 tlk keitettyjä kidneypapuja
150 g pakastemaissia

1. Paista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
2. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.
3. Lisää huuhdeltu kvinoa, huuhdellut linssit ja kuorittu sekä kuutioitu (1,5 cm x 1,5 cm) bataatti. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Lisää sitten valutetut kidneypavut ja hauduta vielä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ja bataatti ovat kypsiä.
5. Lisää pakastemaissi ja hauduta vielä pari minuuttia,

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa superhyvältä! Onko reseptisi jauhelihaa, linssien ja mausteiden määrää lukuunottamatta alkuperäinen? En löytänyt kirjastosta mainitsemaasi lehteä, ja alkuperäinen resepti kiinnostaa..

    VastaaPoista
  2. On hyvää! Alkuperäiseen reseptiin tulee esikeitettyjä massintähkiä, muutama tuore tomaatti, sitten kvinoaa ja mustapapuja (eli ei linssejä, kidneypapuja tai pakastemaissia). Alkuperäinen resepti oli mielestäni numerossa 6/2014.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli ihan - anteeksi karkea ilmaisu - ihan törkeen hyvää!! Varsinkin lihaversio, kasvisversiokin ihan ok kun maustoi lisää reilummin. Maku oli ihanan meksikolainen ja sopisi varmaan hyvin myös tortillojen täytteeksi. Kiitos reseptistä, jää vakikäyttöön ja linkitin omaan blogiinikin mainokseksi, jos et pahastu..

    VastaaPoista
  4. Kiva! Se meksikolainen maku tulee etenkin juustokuminasta. Tätähän voisi viedä mausteilla toiseenkiin suuntaan: laittaisi esimerkiksi reilummin valkosipulia ja sitten tuoreita yrttejä reilusti, persiljaa, basilikaa, oreganoa..

    VastaaPoista