26. lokakuuta 2012

Teetä, teetä.. ja lapasia


Nyt kyllä jaan tämän tänne. Olen varmaan koukussa tähän Teekannen piparminttu-teehen, tai siis haudukkeeseen. Kolmas paketti meneillään. Kyse on silkasta yrttijuomasta. Sopivan vahvan makuista, yhtä aikaa raikasta ja lämmittävää ja herkullista. Joku onnekas saisi ehkä korvattua pienen karkinhimonkin tällä teellä (itse en kuulu noihin onnekkaisiin). Minä olen tätä teetä lipitellyt iltapäivän tunteina ja kun molemmat tytöt ovat olleet nukkumassa, niin neulonut intohimoisesti lapasia. Ihan totta, jopa leipominen on jäänyt vähemmälle lapasia tehdessä. (Näppäimistö on nuoremman tytön jäljiltä hieman huono ja jäipä tuosta viimeisestä "lapasia"-sanasta toinen a-kirjain ensin pois.. haha haa).

Näitä Teekannen muitakin makuja on tullut maistettua ja osalla yrttijuomista on hauskan vakuuttavia nimiä, kuten Energy Refresh tai Happy Moods. Kaapissa odottelee Verbena-sitruunaruoho vihreä tee. Haudukkeet ovat erinomaisia, kaksi pientä miinusta kuitenkin olemassa ja ne ovat seuraavat: teepussit on pakattu sellaisiin kiiltäviin papereihin, ei taida käydä muuta kuin sekajätteeseen. Lisäksi paketit ja niiden kuosit ovat auttamattoman vanhanaikaisia, mutta pitäkää tämä linja ja kohtahan niitä voi sitten sympaattisesti kutsua retroiksi.

Mutta nyt jatkan piparmintun juomista.

Ps. Piparmintullahan luvataan olevan jos jonkilaisia terveysvaikutuksia,mm. estää monenlaisia särkyjä. Liiallisesta käytöstä kuitenkin varoitellaan. Ja näköjään ei sovi imettäjille, koska vähentää maidoneritystä. No, enpä ole huomannut mitään merkittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti