26. lokakuuta 2012

Herkullinen lapapata


Tehtiin taas syksyn viiletessä possun lapaa uunissa ja ei voi muuta kuin ihmetellä, miten maukasta ruokaa syntyy uunin lämössä ja niin halvalla. Tällä kertaa tein lavan vähän särän tylisesti ja laitoin perunatkin uuniin. Ei suolaa kummempia mausteita! En peittänyt lihaa paistaessa, koska pidän tummasta pinnasta, mutta kun pinta on hieman saanut väriä, niin padan voisi peittää kannella.

Aiemmin lavasta on kokattu tätä lapaa kasvisten kanssa ja possu-chilipataa

Possun lapapata (4 - 6 ann.)

n. 1,5 kg possun lapaa
2 tl suolaa
8 - 10 perunaa koosta riippuen
3 porkkanaa
pala lanttua
1 iso punasipuli
1 iso sipuli
1 dl vettä

1. Kuori perunat ja laita ne padan pohjalle. Oikein isot perunat voi puolittaa.
2. Kuori porkkanat ja sipulit ja pilko ne lohkoiksi. Pilko myös pala lanttua. Lisää kaikki kasvikset pataan. Lisää desilitra vettä.
3. Leikkaa lavasta nahka irti ja osa näkyvästä rasvasta. Osa rasvasta on hyvä jättää, sillä se antaa mehevyyttä ja makua ruokaan. Halutessasi voit irrottaa myös osan luista.
4. Ripottele lavan molemmille puolille teelusikallinen suolaa. Paina lapa kasvisten päälle pataan. Lavan voi painella niin, että se mukautuu hyvin vuoan muotoon.
5. Paista 180 asteessa 2 - 2½ h. Kasvikset ovat kypsiä ja liha irtoaa hyvin ja on mureaa.
6. Annoksia varten pilko kypsää lihaa hieman ja nostele lautasille lihaa, kasviksia ja reilusti lientä.

2 kommenttia:

  1. Ai jai, menen heti lisäämään possun huomisen kauppalistalle. Hieno blogi sinulla, ja paljon kivoja juttuja! Ps. Tervetuloa vastavierailulle.

    VastaaPoista
  2. Heippa Maija, kiitos! Suosittelen lämpimästi näitä possun ja miksei naudankin osia, joita haudutellaan pitkään. Lapaa, etuselkää, kassleria.. Minäpä tulen vierailulle, kiitos kutsusta.

    VastaaPoista