2. lokakuuta 2012

Morsiamelle brunssia!


Minun pikkunen sisko se vaan menee naimisiin ja polttareita juhlisteltiin viikko sitten, ja tässä hieman makumuistoja sieltä! Sanottakoon sen verran, että menu on helppo ja pääosin sellainen, että ruoat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Se oli minulle tärkeää, sille itse juhlapäivänä aikaa ei liiemmin ollut ja taas edeltävinä päivinä oli normaalit arkirutiinit lasten kanssa - helppous ja ennakointi siis valttikortteina!

Menu:
***
Kuohuviiniä

***
Feta-pastasalaatti
Perunamunakkaat
Kinkkukolmioleivät
Juustopiirakka
Dippikasvikset

***
Puolukkarahkaa ja kinuskikastiketta
Suklaamutakakkua ja vadelmakastiketta
Vaahtokarkkeja


Alla hieman tarkemmin resepteistä, mutta lähinnä halusin julkaista menun, vastaavia reseptejähän löytyy varmasti! Menu on 8 - 10 henkilölle.

Pikkuiset uunimunakkaat (12 kpl) kätkivät sisäänsä  6 kananmunaa, 150 g ranskankermaa, 1 tl chilimausteseosta, 1 tomaatin pilkottuna, 200 g keitettyä perunaa, suolaa ja tuoretta basilikaa. munaseos kaadettiin voideltuihin syvennykssiin, täytettyyn perunalla ja tomaatilla ja basilikalla ja paistettiin 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kinkkukolmioleivät täytin aamulla mutta täytteen olin valmistanut edellisenä  päivänä. Täyte: 12 pientä kolmioleipää: 1 prk ranskankermaa, 100 g tuorejuustoa, 150 g kinkkua, ½ punainen paprika, 1½ rkl sinappia, ripaus sokeria, suolaa ja pippuria

Juustopiirakka
Voi-vehnäjauhopohjalla juustotäyte, jossa 100 g pippurista tuorejuustoa, 150 g ranskankermaa, 2 kananmunaa, 150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta, 1 dl raastettua pecorinoa/parmesaania, 1 tl paprikajauhetta, miniluumutomaatteja ja pinjansiemeniä. Toimii erityisesti lämmitettynä!



Feta-pastasalaatti
4 dl makaronia keitetään kypsäksi ja marinoidaan yön yli jääkaapissa seoksella, jossa on öljyä, sitruunamehua, suolaa, sokeria, pippuria ja omenaviinietikkaa. Lisätään seuraavana päivänä purkillinn fetajuustoa, 1 rapea salaatti, luumutomaatteja ja tuoretta basilikaa.


Puolukkarahka
Sekoitetaan 2½ dl Flora Vanillaa vispattuna, 250 g maitorahkaa ja 150 g turkkilaista jogurttia. Lisätään ½ dl sokeria, ripaus vaniljasiemeniä ja 2½ dl puolukoita. Liotetaan kylmässä vedessä 3 liivatelehteä ja liuotetaan ne kiehuvaan tilkkaan (1 rkl) sitruunamehua. Liivateseos sekoitetaan huolellisesti rahkaan ja rahka tasataan tarjoiluastiaan ja nostetaan jähmettymään yön yli jääkaappiin.



Kinuskikastike:
Sulata kattilassa keskilämmöllä  ! 3/4 dl sokeria. Anna sokerin paahtua hieman, mutta älä polta. Lisää kerma ja sekoita, kunnes sokeri liukenee kermaan. Keitä noin 15 minuuttia ja lisää muutama ripaus suolaa.


Mutakakkua ja vadelmakastiketta

Kakun ohje postattu blogissa jo aiemmin, ks. täältä.

200 g tummaa suklaata sulatetaan miedolla lämmöllä ja joukkoon pilkotaan 200 g voita. Sekoita seos tasaiseksi. Vatkaa kulhossa 4 munaa ja 2 dl sokeria pysyväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos. Sihtaa sekaan 2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. n. 25cm) tai vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Paista 225 asteessa 10-12 min (alataso käy hyvin).Uunissa kakku kohoaa muhkeaksi, mutta lässähtää uunista otettaessa ihanaksi mud cakeksi.



Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
½ dl sokeria
2 rkl vettä

1. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä pari minuuttia.
2. Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen siivilän läpi siten, että siemenet jäävät siivilään.





2 kommenttia:

  1. Ai että miten herkulliselta näyttää ja kuulostaa! Tuolla brunssilla olisi mieluusti ollut mukana..! :) Perunamunakkaita ja feta-pastasalaattia tekisi mieli kokeilla heti..:P

    VastaaPoista
  2. Ne munakkaat oli kyllä hyviä. Kannattaa katso blgoistani myös fetafrittatan ohje, samantyylinen ja oikein maukas.
    Pastasalaattia voisi maustaa hieman reilumminkin, tuo mun versio oli aika mieto.

    VastaaPoista