26. syyskuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuustopiiraat



 Hmm.. ainakin siitä huomaa, että syksy on todella pitkällä, kun blogikuvien ottoon on vain muutama tunti hyvää päivänvaloa.Tässä blogitekstissä punajuuret on kuvattu keskipäivällä, piirakat ulkona iltahämärässä ja yksi piiras sisällä keltaisessa sähkövalossa. Voi, voi. Kun ei ihminen voi kaikkea kokata keskipäiväll, saatika säästää sitä kuvattavaksi seuraavaan päivään. Joku ehdotti päivänvalolamppua, toimisikohan se? Ja joillain on lisäsalama, mutta meillä ei sellaista ole.

No, mutta kuvista viis, sillä nämä piiraat ovat punajuurten ystävien herkkua! Syksy on ihanaa juuresten juhlakulkua.


Tästä voi tehdä kuusi pientä piirakkaa tai yhden normaalin kokoisen (irtopohjavuoka 24 cm tai 27 cm piirakkavuoka.

Punajuuri-vuohenjuustopiiraat (6 kpl)

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
200 g punajuuria
vettä, suolaa
100 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa tai ranskankermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
hieman mustapippuria
aavistus timjamia

1. Laita punajuuret kuorineen kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi, mutta napakoiksi. Esimerkiksi pieniä punajuuria halkaistuna voi keittää n. 15 minuuttia.
2. Valmista pohjataikina. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi.
3. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se kuuteen osaan. Taputtele jauhotetulla alustalla piirakkavuoan kokoiseksi. Jos teet ison piirakan, käytä apuna kaulinta. Nosta pohjat voideltuihin vuokiin.
4. Valmista täyte. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ruokakerma. Lisää suola, sokeri, pippuri ja timjami. Jaa kermaseos vuokiin pohjien päälle.
5. Kuori keitetyt punajuureet ja lohko ne ohuehkoiksi lohkoiksi. Asettele lohkot kermaseoksen päälle.
6. Leikkaa vuohenjuusto 6 osaan ja nosta jokaisen piirakan päälle yksi pala. Ripottele pintaan muutamia pinjansiemeniä halutessasi.
7. Paista 200 asteessa keskitasolla 22 - 25 minuuttia. Piirakoiden täyte nousee uunissa, mutta laskee kyllä sitten, kun piirakat nostetaan jäähtymään. Anna piirakoiden jäähtyä vuoissa ja nosta ne sitten varoen tarjoilulautaselle. Tarjoa haaleana tai hieman lämmitettynä, jääkaappikylmänä ei parhaimmillaan.
 

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin bloggaamaan! Sinulla on aina niin hyviä reseptejä ja juttuja, että ehdin jo säikähtää, minne blogi on kadonnut. Onneksi ei sentään;). Vuodatuksellahan tapahtui se vahinko, että bloggaajien kuvat katosivat, niin kävi omillekin kuville. Harmittaa yhä vaikka en ruokabloggaajien kaartiin kuulukaan vaan blogi on lähinnä sukulaisia ja itseä varten.

    VastaaPoista
  2. Kerkesinpä minäkin ihmetellä mihin ihmeseen blogisi on hävinnyt! Hyvä että toimii taas, jee!:)

    Herkullinen ohje, jääkaapissa olisi punajuuria ja vuohenjuustoa=)

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos kaunis. No arvaatkaa vaan, montako päivää itse olin säikähtäneessä mielentilassa. Tiesinkin tuon vuodatuksen ongelman, ihan hirveetä! Oma ongelmani johtui uudeleenohjauksesta, joka meni kerta kaikkiaan pieleen kaikilta osin.
    No, toivottavasti nyt toimii, tulipa huomattua, ettei tämä ihan tyhjänpäiväinen harrastus minulle ole, vaan tosi tärkeää ja ihanaa, mahtavinta vastapainoa pikkulapsiarjelle - on jotakin aivan omaakin ja aikaansaamista!
    Sit kokkaillaan taas..

    VastaaPoista