27. syyskuuta 2012

MarjajäätelöTämäkin marjajäätelö sai alkunsa Jamien 30 minuutin ateriat -kirjasta. Kiva ja nopea tehdä, mutta vaatii blenderin tai jonkin sortin muun tehosekoittimen. Rakenne muistuttaa sorbettia. Lisäaineetonta jäätelöä ilman kovetettua kasvirasvaa ja aidoista marjoista, vai mitä!

Idea tässä on se, että kylmä jogurtti ja jäiset marjat survaistaan "jäätelöksi". Omani kuitenkin lämpeni hieman liikaa, kun tein alkuperäisestä ohjeesta tämän puolikkaan, joten katsoin parhaaksi pitää jäätelöä hieman pakastimessa. Jamie siis tarjoilee tämän heti paikalla.

Tunnin kuluttua olin sekoitellut jäätelöä muutaman kerran ja sinä aikana se jähmettyi ihanaksi herkuksi. Makeutta voi lisätä oman maun mukaan ja herkun kruunaavat tuoreet marjat koristeina. Tämän voi tehdä siis tunnin, pari ennen tarjoilua, mutta en usko, että kestää erityisen hyvin säilytystä, koska rakenne menee varmaan hileiseksi.

Jamien kirjasta sen verran, että moni on puistellut päätään sille sekamelskalle, minkä (epäonnistunut) yritys kokata puolessa tunnissa useampi ruokalaji aiheuttaa. Mutta täältä suunnalta tulee myös kehuja: kirjassa on simppeleitä, mutta herkullisia ohjeita ja yksittäisiä ruokalajeja on helppo ottaa arkenakin ruokapöytään, koska ne eivät tosiaan vie kauaa aikaa.

Marjajäätelö

250 g pakastemustikoita ja -mansikoita
250 g turkkilaista jogurttia (10 %)
2 rkl juoksevaa hunajaa
(tuoretta minttua)

koristeeksi marjoja

1. Mittaa blenderiin jogurtti ja hunaja ja sekoita.
2. Lisää jäiset marjat ja surauta tasaiseksi. Jos et ole aivan varma oman laitteesi tehoista, sulata marjoja ensin hieman.
3. Lusikoi massa pieneen kulhoon, nosta pakastimeen 30 - 60 minuutiksi ja sekoita muutaman kerran välillä.
4. Tarjoile marjojen kera.

Jäätelö ennen pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti