14. syyskuuta 2012

Leipäviikko: Pienet kinkku-juustofocacciat ja fetafocacciatFocaccia on matala, uunissa paistettu leipä, joka on päällystetty yrteillä tai muilla aineksilla, joten nämä eivät nyt mitään aito-italialaisia ole lähelläkään. Mutta en oikein keksinyt mitään toistakaan nimeä, ja meillä näitä on aina nimitetty tuolla nimellä.  Focacciaan kyllä kuuluisi ehdottomasti vielä oliiviöljy ja koska nämä ovat tällaisia pieniä, niin ne voisivat olla vaikka focaccinoja.

Nämä ovat meidän perheen herkkua. Tämän taikinan teen aina yleiskoneella. Koko respetihän sai alkunsa,  kun ensimmäisiä kertoja kokeilin taikinan tekoa yleiskoneella. Harmi on se, että se tekee vain 800 g taikinan, mutta se on juuri riittävä näihin!


Pienet focacciat 12 kpl

50 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
500 g jauhoja  (n. 8 dl)
2 tl (½ pss) kuivahiivaa
½ tl suolaa
3½ dl vettä

200 g kinkkusuikaleita
200 g emmental-mozzarellajuustoraastetta tms.

tai 
100 g fetajuustoa
muutama aurinkokuivattu tomaatti
200 g emmental-mozzarellaraastetta

1. Valmista taikina yleiskoneella: Mittaa kulhoon jauhot (ei ihan koko määrää, tarkista lopussa taikinan koostumus), juustoraaste  ja kuivahiiva ja sekoita.  Lisää lämmin (n. 40 asteinen) vesi ja suola ja anna yleiskoneen käydä 8 minuuttia. Taikinasta muodostuu kiinteä, mutta pehmeä pallo. Anna taikinan kohota.
Jos teet taikinan käsin, voit käyttää 1/3 pkt tuorehiivaa tai kuivahiivaa ohjeen mukaan. Liotam hiiva nesteeseen, lisää juustoraaste, suola ja jauhoja erissä ja vaivaa noin 8 minuuttia. Anna taikinan kohota.
2. Kauli taikina levyksi, hieman uunipannua pienemmäksi.  ja leikkaa 12 osaan. Kuorruta täytteillä, kohota 20 minuuttia ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti