30. syyskuuta 2012

Broilerikiekot



Tämä on Maku-lehden resepti. Lehdessä oli jokin "leivotaan lasten kanssa"- tyyppinen artikkeli ja niinpä ajattelin, että nämä ovat herkullisia ja helppoja. No, helppoudesta en tiedä, eikä makukaan tuoreeltaan vakuuttanut, mutta seuraavana päivänä muutin mieleni. Uudelleenlämmitettynä tosi hyviä ja kuvasinkin leivonnaisen vasta seuraavana päivänä kylmänä, kun aluksi meinasin, etten postaa näitä ollenkaan.

Mulle on tullut pari kertaa Maku-lehden pätkä, mutta en ole koskaan ihan täysin lämmenny. Hyviä ohjeita sinällään, mutta oisko sitten niin, että kaipaisin enemmän leivonnaisia, ja lehdessä panostetaan välillä liikaa seosngin erikoisiin raaka-aineisiin ja luonnollisesti reseptien kohde eivät ole erityisesti lapsiperheet. Eikä tarvitse ollakaan. Kiitosta kuitenkin 2 viikon ruokalistasta. Tätä sopivuusongelmaa olen yrittänyt selittää puhelinmyyjillekin, mutten ole oikein päässyt itsekään ytimeen.  No, nämä nyt tuli kokeiltua ainakin.

Ps. Jos käytte Ruotsissa, kannattaa ehdottomasti tsekata halpismerkki Garantin teevalikoimat. Ainakin Åhlensilla laaja valikoima ja esimerkiksi musta tee Gamla Söder ja rooibostee ruiskaunokki-sitruunaruoho ovat aivan hurmaavia. Tänään juuri mieheni kiikuttaa mulle uutta teetä lahden toiselta puolelta. Pienestä on ihmisen elämä kiinni, mutta olen teefiilistelijä!



Broilerikiekot (25 kpl)

250 g maitorahkaa
250 g voita
4½ dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Täyte:
200 g broileri- tai kalkkunaleikettä
½ paprika
100 g tuoretta purjoa
100 g tuorejuustoa (pippurinen)
50 g juustoraastetta
mustapippuria


1. Sekoita rahka ja pehemä voi. Sekoita leivinjauhe, suola ja jauhot ja lisää seos rahka-voihin. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
2. Täytettä varten hienonna leikkele, paprika ja purjo pieneksi. Sekoita ainekset yhteen tuorejuuston ja juustoraasteen kanssa ja mausta ripuaksella pippuria.
3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 25 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn pinnalle. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita (n. 2cm). Nosta kiekot leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Minä lankesin taas tilaamaan Maku-lehden.. Muutama vuosi takaperin tuli pätkätilaus ja nyt sai puhelinmyyjä mut tilaamaan samanlaisen pätkän, houkuttimena toimi myös kaksi Kauneus ja terveys- extralehteä ja joku joululehti :D Eihän ne pahan hintaisia ole, ja aina voi tilauksen irtisanoa! Mutta ei siellä edelleenkään ihmeellisemmin luettavaa ole..

    VastaaPoista