9. syyskuuta 2012

Elokuun leivontahaasteessa onnisti!

Palkinto Euraconilta.

Leivontafoorumin elokuun haaste oli leivonnainen sadonkorjuun aineksista ja minä tein porkkana-omenajuustokakun, sillä porkkanoita ja omenoita sai jopa omalta pihalta!

Kakkua maustavat porkkanasose, omenalohkot ja kanelimuroke.

Sainkin foorumilaisilta voiton edestä pisteitä ja Euracon muisti minua Eskimo- ja Bruno-tuotteilla. Paketista löytyi kartonkisia leipävuokia ja piirasvuokia, kolme erilaista pakkausta muffini/leivosvuokia, reilusti kakkupapereita, kertakäyttöisiä pursotinpusseja sekä leivinpaperia. Leivinpaperi pitikin repäistä auki saman tien, sillä se oli ollut kaapista loppu jo liian monen kauppareissun ajan.

Vuoat testiin!

Tulevan leipäviikon kunniaksi myös sievät vuoat pääsivät heti kokeiluun. Öljysin vuoan varmuuden vuoksi ja leipä kyllä irtosi vuoasta helposti.

Banaani-suklaamuffinit

Ai niin, myös pursotinpussia testasin heti näissä banaani-suklaamuffineissa.

Kiitos äänistä ja kivasta palkinnosta!

2 kommenttia:

  1. Kovasti onnea voitostasi! Olet sen kyllä ehdottomasti ansainnut! :) Kivoja myös nuo leipäreseptit näin leipäviikon kunniaksi. Ajatuksissa olisikin kokeilla viikonlopulla leipää ohjeitasi mukaillen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Leivän teko on hauskaa, voi kokeilla vaikka mitä, ja kun perusasiat pysyy kohdillaan, niin lopputulos on ainakin syömisen - jos ei ahmimisen - arvoinen. Mun paras vinkki on hidas kohotus (pienemmällä hiivamäärällä). Ja ennen paistoinkin leipiä aina kirjojen ohjeiden mukaan, mutta usein paistoajat ovat varovaisia ja leipää pitää paistaa kauemmin, että siihen saa kunnon värin ja rapsakan pinnan! Hyviä leipomisia!

    VastaaPoista