Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
17. tammikuuta 2012
Lohta mantelipestolla
Päätin antaa merilohelle uuden tilaisuuden. Pidän nimittäin kirjolohesta enemmän. Mantelipestoon idea tuli -yllätys, yllätys - Jamie Oliverilta (mulla tuntuu olevan jokin tammikuun teema, mutta olkoon!). Keksin sitten yhdistää mantelipestoa merilohen kaveriksi. Ai, mikä yhdistelmä hyviä rasvoja ü
Pesto paistui pintaan rapsakaksi ja antoi kivaa suolaisuutta. Muutkin pestot kävisivät lohen kanssa hyvin - varsinkin itsetehdyt. Kaupan pesto maistuu.. hmm, erilaiselta.
Hirmuinen lohikimpale tuollainen kilonen file, mutta kypsää lohtahan voi sitten hyödyntää lohilaatikossa, -pastassa, -salaatissa, -pasteijoissa tai -keitossa.
Lohta mantelipestolla
n. 1 kg lohifilettä (merilohta)
½ tl suolaa
Mantelipesto
1 dl kuorittuja manteleita
½ ruukkubasilika
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
50 g parmesaanijuustoa
(valkosipulinkynsi)
1. Ripottele fileen pintaan suolaa. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
2. Raasta parmesaanijuusto. Kaada raaste ja kaikki peston ainekset tehosekoittimeen. Surauta pestoksi.
3. Sivele pesto puolikypsän kalan pintaan. Paista vielä oin 30 minuuttia (paistoaika riippuu fileen paksuudesta).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti