7. tammikuuta 2012

Kirja: Jamien 30 minuutin ateriat

Pukin kontista kolahti keittokirja. Pukki oli oikeilla jäljillä, koska olin oikeasti kirjoittanut listan. Tosielämässä sujautin listan siis aviomiehelleni, hyvissä ajoin ennen joulua.

Jamien 30 minuutian ateriat on saanut ristiriitaisia arvioita. Toiset ovat mielissään, toiset hermostuneet tyystin, koska ruoka ei ole kotioloissa valmistunut 30 minuutissa. Katsokaa vaikka tätä kirjoitusta.

Itse olen kokeillut nyt kolme erilaista kokonaisuutta ja ne ovat valmistuneet 32 - 38 minuutissa. Not bad! Blogissa Sorsanpaistaja on myös kokeiltu ainakin kolmea eri kokonaisuutta, sieltäkin voi vilkaista.

Kirja on kyllä mieleeni, paljon reseptejä, suuria kuvia ja melkoinen meininki. Itse reseptisivu voi kyllä säikäyttää kenet tahansa - raaka-aineita on vaikka kuinka ja reseptin lukemiseen menee jo puolet tuosta 30 minuutista. No, Jamie painottaakin erittäin ponnekkaasti, että kokkaaminen 30 minuutissa vaatii juuri tietyt välineet ja tutustumisen reseptiin etukäteen sekä joitain esivalmisteluja.

+ hauskaa pistää kello käyntiin ja katsoa, kuinka käy
+ simppeleitä lisukkeita, joita voi valmistaa mille tahansa arkiaterialle
+ paljon tuoreita yrttejä
+ valmiita ateriakokonaisuuksia: ei tarvitse vaivata päätään
+ kellon voi unohtaa ja keskittyä kokkiuteensa: nämä ruoat onnistuvat aloittelijaltakin, jos kärsivällisyttä reseptin lukemiseen löytyy
+ Jamie haluaa auttaa meitä (onnettomia) kotikokkeja, eikä turhia hienostele, mutta lopputulos on erittäin palkitseva

- liikaa kalareseptejä: meriahventa ja tuoretta turskaa ei nyt juuri ole Valintatalossa ü (ei myöskään endiiviä tai sikuria)
- tuoreiden yrttien metsästäminen välillä haastavaa
- valmistautumisen oltava huolellista, jos meinaa ehtiä etes 35 minuuttiin
- öljy ja balsamicoa lorotellaan jatkuvasti joka paikkaan
- ei juurikaan palvele pikkulapsiperhettä (toki makuihin tottuu..)
- keittiö aikalailla sotkuinen 30 minuutin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti