18. tammikuuta 2012

Karppausta ja korvikkeita

Mitähän tällä sais?
Kuvan lähde: www.pl.all.biz/fi/g59032

Olen ihmetellyt suuresti sitä, miksi karppaajien ruokavalio on huomioitu niin laajalla kentällä. Teollisuus, ravintolat, työpaikkaruokalat ja pienleipomotkin ovat reagoineet vähähiilihydraattiseen toiveeseen. Minulla ei ole ruokateollisuutta kohtaan sellaista hyvää uskoa, että he tekisivät sen vain ja ainoastaan palvellakseen asiakkaitaan paremmin. Tällainen ruokavalio on varmasti teollisuudelle hyvä rahasampo, kuten mikä tahansa muukin erityinen ruokavalio!

Minä en karppaa ja olen jo aivan kyllästynyt siihen hehkutukseen joka paikassa. Leipäosastollakin karppileivät tönöttävät niin aitiopaikalla, että hyvä, kun mahtui kärryjen kanssa ohi. Anteeksi nyt vain, mutta milloin on mitään muuta ruokavaliota huomioitu niinkin näyttävästi, kuin karppausta. Oma tv-ohjelmakin (joka oli kyllä huttua)!

No, kaikista tällaisista virtauksista syntyy uusia tapoja tehdä rahaa. Karpit voivat nyt syödä ruokavalioonsa kuulumatonta leipää, koska karppaajille on tehty oma versionsa. Tai käydä vaikka Hesburgerissa hampurilaisella. (Hampurilainen tosin oli kyllä saanut murska-arvion eräässä naistenlehdessä.)

Korvikkeita on nähty ennenkin ja jos vaikka minkälaisia. Ajatelkaapa näitä:
- Jos ei halua tupakan haittoja, voi polttaa sähkötupakkaa.
- Jos on kasvissyöjä, mutta on saatava leikkelettä leivälle, kasvisleikkelettäkin on olemassa.
- Jos treenaa fitness-kisoihin ja haluaa olla syömättä mitään herkkuja, voi silti ostaa suklaan tai vaniljan makuista proteiinipirtelöä.
- Jos ei halua syödä varsinaisesti normaalia ateriaa, voi ottaa ateriankorvikkeen.
- Jos ei jaksa itse liikutella lihaksiaan, voi ostaa sellaisen sähkövempaimen, joka täristää lihaksia ihan issekseen!

Oma lukunsa ovat lukuisat lisäravinteet ja purnukat, jotka kasvattavat tai pienentävät milloin mitäkin. Jokaisella olisi varmaan "tarve" jollekin tällaiselle. Lisäksi kaupassa vilistävät sadat kevytversiot originaaleista tuotteista. Ainoat kevyt-tuotteet, joita säännöllisesti ostan, ovat kevytmaito ja kevyt kermaviili. Kevytmaitokaan ei kuulu nykyään enää kevyt-tuotteisiin, vaikka nimi siihen viittaakin. Muinainen jäänne ü

2 kommenttia:

  1. Oli järkyttävä huomata voin kulutus joulun aikaan... Toki käytän sitä itsekin leivontaan, mutta karppaajille kohtuuttomuus on uusi ihana sääntö? Karppaus äärimuodoissaan on taatusti epäterveellistä! Sen sijaan valkoiset vehnäjauhot, sokeri, makaronit ja kymmenen perunaa per ateria ovat tarpeettomia jokapäiväisessä ruokavaliossa. Mutta täysjyväleipää kuituineen taevitaan, samoin hedelmiä! Minuakin ihmetyttää, miten tällainen uusi käänne epäterveellisempään suuntaan on saanut kansan syvät rivit käännynnäisiksi. Olisi upeaa kun ammatissani terveydenhuollon alalla löytäisin samanlaisen porkkanan tarjoillakseni näitä hyväksi koettuja oppeja. Pelkällä lihalla ja rasvalla ei pitkälle terveenä pysytä

    VastaaPoista
  2. No, oikea karppaushan suosisi runsaasti kasviksia ja hyviä rasvoja, eikä vain lihan syönnin lisääntymistä. Mutta kaikilla karppaajillakaan ei varmasti ole riittävästi tietoa. Lisäksi Suomessa on aika kehno tuo tuoreiden vihannesten, kasvisten ja hedelmien kirjo näin talvella, se harmittaa itseäkin!

    VastaaPoista