1. tammikuuta 2012

Tammikuu leipomatta, päivä 1

Tämä voi kuullostaa erittäin vaivattomalta monelle ihmiselle: tammikuu leipomatta. No, allekirjoittaneelle se on haaste, sillä keittiöstä - ja etenkin leivontahommista - on vaikea pysyä pois paria päivää pitempään.

Syksyn mittaan olen totisesti jäänyt koukkuun leipomiseen. Riippuvaisuuden oireet ovat selvät: pohdin leipomista, leipomatta jättämistä, etsin uusia reseptejä ja palaan takuuvarmoihin vanhoihin ja jauhot on vähän väliä loppu!

Olisi mukava keskittyä hetkeksi muihin asioihin ja vaikka lueskella uutta keittokirjaa. Sain joululahjaksi Jamien 30 minuutin ateriat ja sieltä on menossa kokeiluun monia juttuja. Lisäksi voisi yrittää vaikka ulkoilla hieman enemmän. Kaikki kyllä varmaan ovat huomanneet, että ulkona on edelleen turkasen pimeää eikä lenkkeily iltaisin tunnu minusta ainakaan kovinkaan vetoavalta. Jospa sitä lunta nyt alkaisi tulla enemmänkin.

Haastan nyt itseni olemaan leipomatta tammikuun ajan. Muiden postauksien lisäksi tulette tammikuussa varmasti kuulemaan kokemuksistani ja vierotusoireistani. Lisäksi on varmaan pakko vierailla leipomossa ja kaupan pakasteallasleipomossa (onko niiden paistaminen sallittua?).  Oikeastaan salainen toiveeni on se, ettei meille juurikaan ilmaannu vieraita tammikuussa: ei ole mitään tarjottavaa, jos ei sitten edellispäivän nakkikastike kruunaa kahvipöytää... Pahan tästä haasteesta tekee se, että olen luvannut myös syödä karkkia tammikuussa vain lauantaisin - joulun loputtoman suklaavirran jälkeen se tuntuu haastavalta - eikä nyt voi makeanhimoon edes leipoa!

Suuri harmi on se, että en voi tehdä leipääkään. On siis löydettävä kaupasta jotain sopivaa. Ajatella, en ole kyllä leipähyllyllä käynyt aikoihin. No, mutta jos antaisi itselleen luvan tehdä leipää, niin sehän olisi ihan sama, kuin että tupakkalakkolainen polttaisi aamulla sen ensimmäisen. Epäilemättä "samalla" leivän kanssa valmistuisi sitten "kätevästi" jotain muutakin.. Eli ei leivota myöskään leipää!

Saldo, päivä yksi: Muutama epämääräinen leipomiseen kohdistunut puolihuolimaton ajatus, ei vierotusoireita. Meinasin laittaa kauppalistalle sitruunoita, kun voisi leipoa jotain, mihin kuorta raastetaan - mutta peruin ajatuksen! ü

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti