19. joulukuuta 2011

Taatelikakku



Päätin tehdä mummolle jouluksi jonkin hyvin säilyvän kakun ja niinpä päädyin taatelikakkuun. En ole koskaan aiemmin maistanut ja olin jotenkin hieman epäileväinen. Lopputulos kuitenkin yllätti, kakku on makea ja maussa voinen ja paahteinen vivahde, hyvää! Tosin maistoin kakkua heti tuoreena ja ymmärtääkseni se vanhetessaan paranee. Täytynee tehdä omaan kotiinkin joku kerta. Mutta nyt kakku kääreisiin ja pakettiin.

Äiti, miksei meillä tehty taatelikakkua? Sitä tuntuu pursuavan nyt joka tuutista ja itselle se oli jotenkin aivan vieras juttu.

Taatelikakku

250 g taateleita (esim. Rainbow taatelipaloja)
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(½ dl rusinoita)
(½ dl saksanpähkinöitä murskattuna)

vuokaan voita ja korppujauhoja

1. Kiehauta kattilassa vesi ja taatelit. Keitä muutama minuutti. Sammuta levy ja lisää joukkoon voi.
2. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos jäähtyy. Vatkaa sekaan sokeri.
3. Lisää vatkaten kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa lopuksi vielä hetki.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
5. Kaavi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta ja vedä lusikalla uurre taikinan keskelle, jotta pinta pysyisi tasaisempana.
6. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Taatelikakku <3 Ilman sitä ei ole joulua. Mun äitee teki mulle taatelikakun tossa reilu viikko sitten ja oon siitä jo puolet tuhonnu, toinen puolikas odottaa pakastimessa aattoa.

    VastaaPoista
  2. No, sielläkin taatelikakku on siis perin tuttu. Olen selvästikin jäänyt jostain paitsi. Tänään tein jo toisen kakun, nyt töihin, ja kotiin teen vielä yhden jouluksi. Mietityttää vain, että millaisella reseptillä muut kakkua leipovat, onko olemassa jotain niksejä, joilla kakusta tulee vielä parempi ü

    VastaaPoista
  3. Kotona taatelikakkuakin tehtiin.... Se vaan yleensä päätyi myyjäisiin. Kun te lapset ette kuivakakuista perustaneet.... Ehkä sitten ensi jouluna.

    VastaaPoista
  4. Tässä ohjeessa on oleellinen puute... taikinaa pitää tehdä puolitoistakertainen määrä, sillä meillä puolet taikinasta päätyy kokin suuhun;) Oletkos testannut? <3
    Nyt on kakku uunissa, syksyllä se maistuu vielä makoisammalta. Taikinaan lisään ripauksen kanelia, muuten meillä kakku tehdään samalla reseptillä.
    Ihanaa, että blogisi on jälleen käyttökunnossa. Hetken jo epäilin, että minut on poistettu käyttäjistä;)

    VastaaPoista
  5. Hahaa, se on kyllä puute! Ainakin sitä sulan voin ja taatelien sekoitusta voisin lusikoida sellaisenaan!
    Juu, parhautta kyllä, että blogi toimii!

    VastaaPoista
  6. oon tässä pohtinut, että mitä kuivakakkua sitä leipoisi jouluksi, mutta kyllä nyt taatelikakku alkaa nousta taas kärkeen arabialaisen maustekakun rinnalle! voi tätä valinnan vaikeutta..:) ps jäin blogiisi ihan koukkuun ja oon selannut kohta melkeen kokonaan läpi (noh ehkä vähän liioittelen :D)

    http://siivujaonnesta.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Itse olen ihmetellyt, että miten ne kuivakakut on alkanu maistua niin hyvin, kun ennen ei ollut suosikkeja. Kuivakakutkin on oma taiteenlajinsa, ja nykyään on paljon hyviä reseptejä. Taatelikakussa ihanaa on se makeus, pähkinäisyys, jopa hieman kinuskimainen maku. Hmm.. ehkä minäkin vien joulupötään taatelikakun. Kiva, kun tulit lueskelmaan!

    VastaaPoista