4. joulukuuta 2011

Texmex- jauhelihapiirakka


Mun on pitänyt kokeilla tätä monta kertaa, mutta aina on jäänyt. Kaikille muutoinkin tacojen ja tortillojen ystäville!


Texmex-jauhelihapiirakka

Piirakkapohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 pss taco-mausteseosta
1 dl vettä
1 tlk (390 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
1 prk pieniä ananaspaloja
1 kananmuna

½ rs kirsikkatomaatteja
2-2½ dl juustoraastetta

1. Valmista ensin täyte. Paista jauheliha pannulla. Lisää vesi ja tacomausteseos ja sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ananakset ja hauduta 5 -10 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.
2. Valmista sitten piirakkapohja. Nypi vehnäjauhot voin sekaan murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Painele taikina irtopohjavuokaan (24 cm) leivinpaperin päälle. Muotoile reunat noin 4 cm korkeiksi.
3. Sekoita haaleaan jauhelihakastikkeeseen kananmuna ja levitä täyte pohjan päälle.
4. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes juusto on mukavasti saanut väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti