15. joulukuuta 2011

Suklaatalo!Saattaahan se jossakin arkistoissa olla edelleen, nimittäin Pandan suklaaresepti-vihkonen vuodelta x, jossa ekan kerran törmäsin suklaataloon. Silloin Pandan levytkin olivat niitä sellaisia paksumpia, joissa oli lähes nelikulmaiset palat ja suklaa maistui huomattavasti huonommalta. En tiedä, onko Panda sen jälkeen parannellut suklaataan, vai onko mun makuaisti vaan huonontunut.

Nyt kipaisin suklaaostoksille Lidliin. Ostokseni sisälsivät 1,2 kg suklaata ja kaksi pussia pähkinöitä, nothing else. Perusdiettiainekset vastineeksi kaikenmaailmaan zonelle, karppaukselle ja voille ü

Suklaatalon tekeminen on hauskaa ja ei se niin kamalan vaikeaakaan ole. Huolellinen valmistautuminen (myös henkinen) auttaa huomattavasti. Ja mitä vähemmän varaa ylimääräistä suklaata, niin sen suurempi riski on epäonnistua mutta huonovointisuuden riski maistelusta johtuen vastaavasti pienenee.

Ja ai niin..  voi Elli-parkaa. Sehän ei ymmärrä tätä hommaa yhtään. Että suklaasta tehty talo, johon äiti ei todellakaan anna koskea. Ai että se ois herkkumateriaalia, kun se pääsis tähän käsiksi ilman että äiti näkisi!

Suklaatalo

7 levyä suklaata (a 100 g)
koristeita

Tarvitset neljä kokonaista levyä ja kaksi levyä, joista olet veistänyt (sahannut varovasti veitsellä) päädyn muotoiset kokonaisuudet. Katon kaltevuus määrittyy siinä, kuinka veistät nuo päätyjen yläosat. Ole varovainen, ettei levy murru. Kun osat ovat valmiit, nosta ne jääkaappiin jäähtymään kunnolla.
Sulata suklaata pienessä muovipussissa osien kiinnittämistä varten. Aloita kasaaminen liittämällä toinen sivuseinä päätypalaan. Kiinnitä sivuseinä päädyn ulkopuolelle, jotta talosta tulee juuri yhden levyn mittainen (jotta suklaalveyn pituus riittää sitten myös katoksi).


Kasaamisen apuna voit käyttää paperiarkkia, jotta saat kulman 90 asteiseksi. Kun levyt ovat kylmiä, suklaa jähmettyy suht nopeasti.

Kiinnitä sitten toinen pääty ja lopuksi toinen seinä.

Sovita levyjä katolle ja veistä tarvittaessa päätyjen yläosia, jos levyt eivät asetu. Kiinnitä suklaalla.

Nosta hetkeksi kylmään ennen koristelua.

Koristeet voi kiinnittää sulalla suklaalla.


4 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea, ja yksinkertainen (ensin ajattelin, että osat on tehty sulatetusta suklaasta :)).

  VastaaPoista
 2. Juu, ei kun kokonaisia levyjä vaan. Ei mun hermoilla taitais toi suklaan sulattelu ja levyily onnistua! Kokeilemaan vain talon rakennusta!

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä idea! Tällaiselle suklaahirmulle tuo olisi aika paha houkutus ;)

  VastaaPoista
 4. Sen tekeminen vie kyllä pahimmat suklaanhimot vähäksi aikaa. No, tänään (eli neljä päivää tekemisen jälkeen) herkuttelin ajatuksella, miten kiva olisi vaikka puraista katosta pala ü

  VastaaPoista