9. joulukuuta 2011

Suklainen maustekakku kahvikuorrutuksella


Törmäsin sellaiseen blogin, jossa leipurilta löytyi Kahvikakut-osio. Selailin siis kuivakakkuja ja päädyin testaamaan kahvikuorrutteista maustekakkua. Kahvin maku oli kuitenkin niin mieto ja vain kuorrutteessa, että päätin muuttaa kakun nimeä ja lisätä mausteeksi myös aitoa suklaata. Näitä tein pari myyjäisiin, yhden kotiin ja yhden viemisiksi tuttavaperheeseen. Kardemumman ja suklaan yhdistelmä on kotoisan lämmin.

Niin ja se blogi löytyy osoitteesta  http://rukka.vuodatus.net/blog/category/Kahvikakut, harmi vain, että kirjoittaja on ilmeisesti lopettanut bloggailun.

Suklainen maustekakku

2 munaa
2 dl fariinisokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa (maitoa)
50 g rouhittua tummaa suklaat

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl kylmää kahvia

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, kardemumma, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseosta ja sekoita sulatettua rasvaa ja maitoa vaahtoon.
Voitele ja jauhota noin 1½ litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, ennen kuin kumoat sen ritilälle jäähtymään. Sekoita tomusokeri ja kahvi. Levitä kuorrute kakun päälle.


2 kommenttia:

  1. Melkoinen leipuri olet, kuka teillä jaksaa syödä kaikki nämä? ;) mulle kyllä maistuu, joten jos minä leivon suurimman osan syön melkein itse. Tai yritän pakastaa...

    VastaaPoista
  2. Kyllä meillä kaikki on leivonnaisten perään ja anoppi myös. Usein käy myös vieraita, joten suurin osa tulee kyllä syötyä, mutta löytyyhän täältäkin pakkasesta kaiken maailman piirakanpaloja..

    VastaaPoista