28. joulukuuta 2011

What to eat after Christmas?

Joulun jälkeen ei tee oikein mitään mieli. Joutuu oikein yrittämään, että keksisi, mitä ruokaa laittaisi. Tänään päädyimme uunissa laitettavaan broileripastaan ja eilen jauhelihakeittoon. Erittäin tavallista ruokaa, mikä kuitenkin joulun jälkeen tuntuu lähes tylsältä. On iskenyt siis jouluruoan jälkeinen masennus.

Kirjoittakaapa googleen "What to eat after.." ja siitä alkaa loputon ehdotelmien lista. What to eat after workout, what to eat after tooth surgery, what to eat after sauna (!!!).. Yksi mieleentarttunut ehdotelma saunan jälkeiseksi ruoaksi oli Chicken noodle soup - kanakeitto. Kirjoittajan mukaan se sisältää sekä suolaa, että mukavasti vettä nesteytykseksi ja käy siksi oivallisesti saunan peräisiksi. Hauskaa! Enpä ole ennen sille uhrannut ajatustakaan, että mitä saunan jälkeen pitäisi syödä.

No, takaisin alkuperäiseen ongelmaan. Jouluna tulee syötyä monenlaista ja kaikki tuntuu oikeutetulta. Liialliseen syömiseen ja juomiseen kannustetaan aktiivisesti, kuten täällä todetaan. Morkkis alkaa hiipiä mieleen monella näin ensimmäisten arkipäivien koittaessa. (Se ei varsinaisesti ole tavoittanut vielä allekirjoittanutta eikä puolisoa, koska tätäkin kirjoitusta säestää mukava mantelien rasahtelu ja suklaakääreiden rapina.)

Kaikki sivustot, joille hakuni "What to eat after Christmas" johti, keskittyivät painon pudotukseen. Koska painonpudotus ei ollut kuitenkaan se, mihin tässä tähtäsin, täytynee vain turvautua kauniiseen kansanperinteeseen ja räpsäistä kasaan hernekeittoa. Sitähän on syöty joulun jälkeen jo ties kuinka kauan. Hernekeittoa keiteltiin Ruokailmiössä viime vuonnakin, mennään siis samalla reseptillä.

1 kommentti:

  1. Kaikkea, melkein, jäi Lapin matkalta yli. Tänään siis perunamuusia, jossa kunnos loraus kermaa. Kastikkeeseen lopeut eilisistä balkanin nakeista (matkaevästä)ja jauhelihaa pakastimesta. Salaatti jossa melkein nahistuneet salaatinlehdet. Ja hedelmärahkaa louluhedelmistä, jotka uhkasivat pilaantua. Ja hyvää oli! Ei laihdutuskuureja, vielä!

    VastaaPoista